Лідерка збірної України з біатлону тернополянка Олена Білосюк має позитивний тест на коронавірус

Лідерка збірної України з біатлону тернополянка Олена Білосюк має позитивний тест на коронавірус

Найвірогідніше в команді відбудеться заміна.

Сьогодні біатлоністка збірної України Олена Білосюк отримала позитивний тест на коронавірус і змушена відправитись на самоізоляцію, повідомляє biathlon.com.ua.

Найвірогідніше в команді відбудеться заміна, оскільки розпочинати Олімпійські Ігри з чотирма спортсменками дуже ризиковано. 

Сайт Суспільне:Спорт наводить слова старшого тренера жіночої збірної України Уроша Велепеця:
- Боялися цього з першого дня. Пішов “ефект доміно”. Сподівалися, що проскочимо і будемо спокійними. Сьогодні перший спортсмен — Олена Білосюк. Її готували практично цілий рік. Вона жертвувала цілим сезоном, щоб готуватися до Олімпіади. Сьогодні вночі була висока температура, зранку трішки краще, але позитивний тест. Треба зрозуміти, чи зможе повернутися в ритм. Два тижні до естафети, але це питання до лікарів.

Тест Олени — це катастрофа. За команду ще нічого, а Олена жертвувала цілий рік. Пропускала гонки. Вона їх хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади. Зробила кілька тренувань тут, з оптимізмом йшла, ну і от. Чекаємо, хто буде наступним. Боїмося цього. З тренера пішло на сервісмена, потім на фізіотерапевта. В нас кілька днів масажу немає, бо фізіотерапевт жіночої команди також на карантині.

До слова, запасною на Олімпіаду в Пекіні є Анастасія Меркушина.

Відео дня

Нагадаємо, що на самоізоляції перебуває головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра, також позитивні тести на ковід здали 2 представники обслуговуючого персоналу збірної.

Позитивний тест був у тренера жіночої команди Ігоря Ященка, але на наступний день він здав вже негативний тест, і залишив самоізоляцію.

Олімпіада в Пекіні пройде з 4 по 20 лютого.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up