Партнер рубрики Події

У «Топільче» ще ремонтують екстрим-майданчик: у чому затримка та скільки заплатить місто

У «Топільче» ще ремонтують екстрим-майданчик: у чому затримка та скільки заплатить місто
  • У Тернополі в гідропарку «Топільче» ремонтують екстрим–майданчик, де можна кататися на скейтах, роликах, самокатах та велосипедах. За час використання покриття вже зносилося та навіть стало небезпечним. Тому його вирішили замінити.
  • Ремонт вже повинен був закінчитися, однак роботи ще тривають. Журналісти «20 хвилин» дізналися, чому сталась затримка та скільки заплатить місто за нове покриття.

Як розповідають місцеві екстримали – на багатьох платформах екстрим–парків міста вже з’явились дірки. Це небезпечно, особливо для ролерів та скейтерів, адже якщо колесо потрапить в дірку – можна впасти та травмуватися.

Замінюють покриття у «Топільче»

Останній раз у «Топільче» замінювали покриття конструкцій у жовтні 2019 року. Однак тоді лише забрали листи фанери з вибоїнами.

У 2020 році через карантин та брак коштів ремонтувати майданчик не змогли. Хоча вже тоді на багатьох конструкціях були пробоїни, у відділі розвитку фізичної культури Тернопільської міської ради запевнили – вони не несуть небезпеки для спортсменів, тому їх не замінювали.

Відео дня

Ось як виглядали конструкції напередодні початку ремонту:

Тепер пошкоджену фанеру замінюють на нову, щоправда в деяких місцях лишиться стара, без вибоїн. Журналіст «20 хвилин» побував у парку та оглянув конструкції. Як розповіли місцеві екстримали – стало значно краще, однак парк ще ремонтують.

Чому затримка?

У міській раді обіцяли відремонтувати екстрим–парк за чотири дні – з 27 по 30 липня. Про це було відповідне повідомлення.

Однак сталась затримка. Журналісти побували на території майданчика 3 серпня. Лише деякі конструкції відремонтували. По них їздять школярі. Деякі платформи розібрані.

Як пояснила директор «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» міської ради, на балансі яких знаходяться майданчики, затримка виникла через відсутність кріплень.

– Дійсно, сталась затримка у виконанні робіт, оскільки для монтажу конструкцій потрібні специфічні кріплення, яких просто не виявилось в місті. Їх вже замовив виконавець робіт, наразі очікують доставку. В найближчі дні ми плануємо закінчити ці роботи, – каже директорка центру Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

А поки місцеві екстримали на скейтах та самокатах катаються на конструкціях, які відремонтували. Кажуть – тепер їздити стало краще, а головне – безпечніше. Однак чекають, коли всі платформи відремонтують.

– Фанеру поклали хорошу, тепер значно краще їздити, – розповідає тернополянин Олексій. – Стара була у вибоїнах, вона розшарувалась. Але тепер це зовсім інша справа. Скоріше б відремонтували інші платформи.

Також екстримали зазначають, що цей майданчик призначено для любителів спорту від 14 років.

– Дуже часто батьки пускають маленьких дітей на майданчик з дитячими велосипедами чи самокатами, – каже Олексій. – Це дуже небезпечно. Дитина може впасти з конструкцій. Хтось може ненароком збити дитину і травмувати її. Ми постійно пояснюємо це батькам. Дехто вибачається і забирає дітей, а дехто починає скандалити та сваритися, ніби не розуміє, що наражає свою дитину на небезпеку.

В рамках ремонту на спортивній локації демонтують та замінять старе фанерне покриття рампи та інших елементів на нове.

Скільки коштував ремонт

Ми з’ясували у скільки обійшовся ремонт майданчика. Виконували роботи ТОВ «ТЕР ПРОФ БУД». Вони виграли в тендері. Компанія зареєстрована у травні 2018 року. Займається підприємство будівельно–монтажними роботами, діяльністю в сфері архітектури, електромонтажними роботами, торгівлею деревиною, будівельними матеріалами, тощо.

Обійшовся ремонт, відповідно до договору, у майже 50 тис гривень. Відповідно до умов договору відремонтували наступні конструкції: екстрим-парк, гранд-менуал, квотер-пайп 2,5 м, квотер-пайп 1,4 м, скейтерську піраміда, квотер-пайп та бенк зі сходинкою.

Нагадаємо, ще один екстрим-парк у Тернополі розташований на "Циганці". Його теж ремонтують, проте ремонт там не поточний, а капітальний.
Читайте також На "Циганці" облаштовують бетонований скейт-парк. Коли планують завершити роботу

А як вважаєте ви, чи потрібно місту більше таких майданчиків? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up