"Підтримка глядачів просто чудова": репортаж із чемпіонату з водно-моторного спорту. День 2-й

"Підтримка глядачів просто чудова": репортаж із чемпіонату з водно-моторного спорту. День 2-й
  • В Тернополі триває другий день чемпіонату світу з водно-моторного спорту. В День міста на змагання прийшли подивитися сотні тернополян.
  • Спортсмени в захваті від публіки та поділилися своїми враженнями з журналістом «20 хвилин».

Нагадаємо, чемпіонат світу з водно-моторного спорту проходить в Тернополі 27-29 серпня. Участь у змаганні беруть спортсмени з 15 країн світу: Німеччина. Австрія, Угорщина, Болгарія, США  та інших.

Про перший день змагання читайте:«Це фантастика!»: репортаж із чемпіонату світу з водно-моторного спорту. Що кажуть іноземці про Тернопіль?

В другий день змагання свої сили у кваліфікаційних заїздах спробували спортсмени на човнах класу F125, F250, F500 та RN2000. Заїзди тривали з 10.45 до 17.30.

Відео дня

Щоб не заважати спортсменам, частину набережної відгородили від глядачів. На цій території команди ремонтують свої човни, відпочивають та готуються до змагань.

Чудове місце для заїздів

На острівець Закоханих також не потрапити, навіть спортсменам. Його облаштували для VIP-гостей, а вхід охороняють.

Біля необгородженої частини подивитися на чемпіонат світу зібралися сотні тернополян. Та охоче поділилися своїми емоціями.

– Я тут з самого ранку. Дуже подобається дивитися на змагання. Навіть не уявляю, який адреналін ловлять спортсмени, якщо споглядаючи тут, з набережної, за тією шаленою швидкістю, я наповнююся такими позитивними емоціями, – каже тернополянин Дмитро.

В самому наметовому містечку спортсмени в обідній час відпочивають та спілкуються з журналістами.

– Вперше приїхав до вас, у Тернопіль, – каже італійський пілот Алекс Кремона. – Це місце чудове для заїздів. Цього разу нам не надто пощастило, адже погода дуже вітряна. Але підтримка глядачів просто чудова.

В кваліфікаційному заїзді Алекс Кремона фінішував на другій позиції на своєму човні класу F250, який він ніжно називає «Бебі».

Таких умов як в Тернополі у Європі нема

Українські спортсмени Петро Герасименко та Дмитро Лебідь приїхали з Дніпра. Кажуть, що такої підтримки та умов для проведення змагань з водно-моторного спорту немає ніде, навіть закордоном.

– Я виступаю на таких змаганнях з 2014 року, а Дмитро з 2011-го. Тут виступаємо за різні команди, а на Чемпіонатах, де представляємо Україну, за одну, – каже Петро Герасименко. – На змаганнях в Європі такої місцевості як у вас, немає. Щоб серед міста була придатна водойма і так багато глядачів прийшли повболівати. Тому завжди приїжджаю сюди з задоволенням.

Спортсмени виступали в багатьох країнах, зокрема, у Греції, Угорщині, Чехії, Італії. Кажуть, що європейські спортсмени в Тернопіль дуже люблять приїжджати, адже тут інфраструктура найкраща.

Також вони розповіли і трохи більше про свої човни.

– В моєму класі F250 майже всі човни пластикові та італійського виробництва, – каже Петро Герасименко. – Їх купують в Італії, а вже кожен спортсмен під себе його модернізує. Так само і з двигунами.

Вже в неділю, 29 серпня відбудеться останній день змагань на човнах класу F125, F250 та F500, а ввечері того ж дня о 18.30 відбудеться церемонія нагородження спортсменів.

А ви будете дивитися чемпіонат світу з водно-моторного спорту? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач94

    Скажу чесно я відвідую вже третій чемпіонат я в захваті від цих подій до нас приїхали прекрасні люди сьогодні був прекрасний день який я провів дякую організаторам та учасникам це не забутні враження вже в третій раз що до карантиних обмежень я отримав вакцини і спокійно відвідав їх записав гарні відео та зробив для декілька світлин на телефон ви не повірите як гарно вітер тримав величезний прапор України в парку Топільче тому з днем міста Тернополяни !!!
  • Читач71

    А про ВІП гостей чого так мало написали, вони ж гроші заплатили, щоб хоч на мить стати ВІП. А ще забули згадати, що голуби і ворони теж в "захваті" від тих змагань, другий день їх і не видно в центрі поблизу озера

keyboard_arrow_up