Тернопільська "Нива" входить у сезон з власною базою та дитячою школою

Тернопільська "Нива" входить у сезон з власною базою та дитячою школою

Представлення новачків футбльного клубу "Нива" відбулося у Тернополі 26 березня. Клуб має амбітні плани щодо розвитку інфраструктури та власної дитячої школи.

Перший офіційний матч у 2018-му році "Нива" проведе 1 квітня у Львові, де зустрінеться із місцевим футбольним клубом "Львів". Першу частину сезону тернополяни завершили на третьому місці. Підготовку до чемпіонату команда розпочала ще у лютому. Відтоді футболісти провели два тренувальні збори та зіграли вісім контрольних поєдинків.

- Вважаю, що провели дуже потужні збори, - каже головний тренер тернопільської "Ниви" Сергій Задорожний. – З першого дня усі включилися у роботу і тренувалися двічі на день. Перший збір ми провели у Тернополі, поєднуючи бігову роботу із заняттями у спортивному та фітнес залах. З початком березня вирушили у Синьків, де два тижні мали змогу тренуватися на полі зі штучним покриттям. Трішки нам заважала погода, адже через сильні снігопади доводилося докладати зусиль, щоб очистити поле від снігу. Проте загалом весь запланований об'єм роботи ми виконали.

За словами головного тренера, команда перед стартом у чемпіонаті перебуває у хороших кондиціях.

Відео дня

- За підсумком проведених тестувань ми побачили, що команда додала, - стверджує наставник. – На даний момент я вважаю, що ми непогано готові до чемпіонату. Єдине, що існує проблема із тренувальними полями, адже у Тернополі немає хороших трав'яних полів а також поля зі штучним покриттям. Зараз ми перебуваємо у пошуках поля і шукаємо можливості для проведення тренувального процесу. Проте з хорошим настроєм та впевненістю входимо у другу частину сезону.

Минулого тижня керівництво клубу призначило нового директора. Ним став екс-футболіст "Ниви" Дмитро Андрієшин.

- У наших планах побудова чіткої структури клубу – від дитячого футболу – до першої команди, - каже Дмитро Андрієшин. – Нещодавно "Нива" отримала власну дитячо-юнацьку футбольну школу "Чемпіон", яка увійшла до структури клубу. У нас близько трьохсот вихованців. Досі клуб не мав власної школи. Сподіваюся, що напрямки розвитку клубу лише розширюватимуться.

Незабаром футбольна команда матиме змогу проживати на власній тренувальній базі "Ватра".

- Фактично "Нива" отримала свою домівку, - додає директор клубу. – Спорткомплекс "Ватра" повністю функціонує для дорослої команди, а також дитячих команд. На базі уже діє спортивний ігровий зал. У ході реконструкції перебуває басейн, а минулої осені засіяли два трав'яних поля стандартних розмірів. До того ж, футболісти "Ниви" з початку зборів харчуються на базі а з дня на день команда переїздить туди і проживати. Хочемо, щоб футболісти мали хороші умови та мали змогу підвищувати рівень своєї майстерності.

У зимове міжсезоння склад команди поповнили сім нових футболістів, а саме Роман Жмурко, Олександр Дугієнко, Сергій Андрєєв, Тамаз Авдалян, Андрій Герт, Андрій Капелян та Дмитро Гапончук. Головний тренер та директор клубу вручили новачкам ігрові футболки із власними номерами. Капітан "Ниви" Костянтин Пікуль вважає, що команда вдало підготувалася до чемпіонату.

- Команда відповідально підійшла до проведення зборів, - каже він. – Під час другого збору мали змогу тренуватися на полі, підготуватися тактично. Дуже сподіваємося, що будепо показувати хороші результати у Другій лізі. Максимально налаштовуємося на перший матч у Львові.

Додамо, що у другій частині чемпіонату Другої ліги "Нива" зіграє чотири домашні та шість виїзних поєдинків. За словами директора клубу, існує ймовірність, що команда домашні матчі проводитиме на міському стадіоні у Тернополі.

- Через реконструкцію поля на міському стадіоні першу частину сезону команда провела у Вишнівці, - каже Дмитро Андрієшин. – Там хороше поле та є всі умови для футболістів, але ми, звичайно, докладаємо усіх зусиль, щоб повернутися і грати у Тернополі. Якщо дозволить стан газону, то домашні матчі у Другій лізі нарешті проведемо вдома.

ДОВІДКА

Результати контрольних матчів тернопільської "Ниви" у зимове міжсезоння:

"Карпати U-21" (Львів) – "Нива" 2:1

"Поділля" (Хмельницький) – "Нива" 0:4

"Рух" (Винники) – "Нива" 5:2

"Нива" – "Нива" (Теребовля) 3:0

"Буковина" (Чернівці) – "Нива" 0:3

"Нива" – "Агрон ОТГ" (Великі Гаї) 2:2

"Нива" – "Кристал" (Чортків) 2:3

"Покуття" (Коломия) – "Нива" 0:2

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up