«Це фантастика!»: репортаж із чемпіонату світу з водно-моторного спорту. Що кажуть іноземці про Тернопіль?

«Це фантастика!»: репортаж із чемпіонату світу з водно-моторного спорту. Що кажуть іноземці про Тернопіль?
  • 27-29 серпня в Тернополі проходитиме Чемпіонат світу з водно-моторного спорту. Участь візьмуть спортсмени з 15 країн світу.
  • Журналісти «20 хвилин» побували на цьому престижному змаганні та поспілкувалися з його учасниками.

Це вже не перше змагання такого рівня, що проводять в Тернополі. Центром Чемпіонату світу з водно-моторного спорту Тернопільський став був у 1987 році. 

Востаннє Тернопіль приймав це змагання в 2019 році. Цьогоріч взяти участь у змаганнях приїхали спортсмени з 15 країн: Німеччина, США, Болгарія, Словаччина, Австрія та інших. 

Відео дня

Більше про змагання читайте за посиланням: У Тернополі відбудеться чемпіонат світу з водо-моторного спорту (ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ)

Спеціально для команд в парку імені Тараса Шевченка організатори встановили наметове містечко, де учасники живуть, харчуються та ремонтують свої човни.

У перший день змагання заїзди розпочалися о 14.30 на човнах класу RN 2000. А поки учасники готувалися та розігрівали свої човни, журналістам «20 хвилин» вдалося поспілкуватися з членами їх команд.

«Чекаю щороку на змагання»

Механік словацької команди Ексіль Фоулі на змаганнях у Тернополі вже вп’яте. Про Тернопіль та Став відгукується тільки позитивно.

– Це дуже хороше місце для змагань. Кожного року чекаю на ці особливі дні, аби позмагатися з кращими спортсменами, – каже механік.

Шість років тому спортсмен його команди став чемпіоном світу, тому для Ексіля Тернопіль асоціюється тільки з приємними спогадами. 

– Йому навіть встановили бронзову відзнаку на Алеї Чемпіонів біля вашого Ставу, – каже Ексіль. – На жаль, часу побачити місто майже не було, адже дуже багато часу проводимо біля човна, щоб привести його в повну готовність. Вранці ходили у Центр аби поснідати, Тернопіль мені сподобався. 

У човна його команди навіть є своє ім’я – «Беті», попередній човен команди вони назвали «Тополіно».

Організація на найвищому рівні

Менеджери команди з Німеччини Бйон Емеліс та Стефан Арні в Тернополі недовго, тому місто ще оглянути не встигли. Про змагання відгукуються тільки позитивно.

– Для мене це перше змагання, але я вже встиг зрозуміти, як воно влаштоване, – каже Бйон Емеліс. – А для Стефана це вже вчетверте. Організація на найвищому рівні. Це фантастика! 

Стефан Арні розповів, за особистими спостереженнями бачить, що чемпіонат світу в Тернополі щорічно стає тільки кращим.

– Ваше місто, кожного року гуляю його вулицями і бачу, як деякі будівлі зникають, деякі з’являються. Бачу, що воно розвивається. Я радий тут бути, – каже Стефан.

Пілот чеської команди Девід Лукутка в Тернополі вп’яте. Цьогоріч виступає на іншому човні в іншому класі. У минулі роки на чемпіонатах світу займав призові місця. 

– Ваше місто дуже гарне, мені сподобалися ваші люди, Став, – каже пілот. – На жаль, ми приїхали вранці, тому ще тільки готуємося і не маємо надто багато часу щоб побачити місто з усіх сторін. На нас чекає два дні тренувань, а потім заїзд.

Свого човна спортсмен лагідно називає «Елеонор».

А ви будете дивитися чемпіонат світу з водно-моторного спорту в Тернополі? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up