У Тернополі вперше проводять повноцінний чемпіонат з пляжного волейболу

У Тернополі вперше проводять повноцінний чемпіонат з пляжного волейболу

Перший тур чемпіонату Тернопільської області з пляжного волейболу відбувся у Тернополі 16 червня. Участь у змаганнях беруть сім команд.

Повноцінний чемпіонат "пляжники" організували вперше. За словами організатора змагань Андрія Куницького, стартовий та заключний тури відбудуться у Тернополі. Три проміжні етапи пройдуть у Кременці, Скалаті та Борщеві. Перший тур відбувався паралельно на двох облаштованих майданчиках – фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" та пляжі "Циганка".

- Команди у обласному чемпіонаті грають за спеціальною пляжною системою – до двох поразок, - пояснює Андрій Куницький. – Всі команди після жеребкування розділили на пари. Була організована турнірна сітка змагань. Тобто, якщо команда двічі програла, то вона вилітає з подальшого розіграшу. Проте система така, що навіть програвши у першій грі, ти можеш по сітці дійти до фіналу і навіть виграти змагання.

Відео дня

За словами організатора, участь у чемпіонаті з пляжного волейболу беруть як звичаайні любителі – так і професіонали. Власне сам Андрій Куницький є переможцем чемпіонату України з класичного волейболу серед команд Першої ліги. Також участь у чемпіонаті бере тернополянин Юрій Паласюк – чемпіон Суперліги у складі команди "Барком-Кажани". Є серед учасників і гравці юніорської збірної України з волейболу – Максим Руденко та Руслан Оскоріп.

- У кожному з турів є переможець та призери, - каже Андрій Куницький. – У залежності від кількості перемог команді нараховують очки. Після заключного туру вони сумуються. Таким чином і визначиться краща команда. Зайняте місце у кожному турі не суттєво впливає на загальний залік, але при потраплянні у трійку – команди отримують бонусні очки, які можуть допомогти у боротьбі за чемпіонство.

Переможцями першого туру чемпіонату області з пляжного волейболу стала пара Андрій Куницький та Назар Чайковський. Друге місце посіли Юрій Паласюк та Степан Дека. А третіми стали пара Руденко та Оскоріп. Волейболісти отримали нагороди від організаторів та призи від спонсорів чемпіонату – медичні тейпи, спортивні заморозки, а також сертифікати для відновлювального масажу.

- Плануємо, що чемпіонат відбуватиметься протягом усього літа, - каже Андрій Куницький. – Тури відбуватимуться раз у три тижні. Наступний пройде 7 та 8 липня у Кременці, де готують майданчик та серйозно займаються підготовкою до проведення туру. Ми запрошуємо усіх любителів пляжного волейболу долучитися до участі. Регламент змагань дозволяє протягом чемпіонату утворювати нові команди та змінювати пари учасників.

ДОВІДКА

Пляжний волейбол є самостійним видом спорту з класичного волейболу. Гра відбувається на спеціальному піщаному майданчику, розділеному сіткою. У кожній з команд – по два гравці.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up