Залишається тільки вірити та сподіватися на Бога, — Олена Білосюк (Підгрушна) про 5 місце в естафеті Кубка світу

Залишається тільки вірити та сподіватися на Бога, — Олена Білосюк (Підгрушна) про 5 місце в естафеті Кубка світу

Незадоволена тим, що зробила два промахи на останній стійці – це недопустимо, тому є над чим працювати і далі. Але п’яте місце - це не десяте, тому я дуже рада, прокоментувала результат наша землячка Олена Білосюк, яку тернополяни і весь світ добре знають як Підгрушну

 

Капітан жіночої збірної України Олена Білосюк прокоментувала 5 місце в естафеті на третьому етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені.

Нагадаємо, у суботу, 11 грудня, в австрійському Гохфільцені в рамках третього етапу Кубка світу відбулась жіноча естафета. Про це йдеться на сайті sport.ua.

Україну представляли Ірина Петренко, Юлія Джима, Дар'я Блашко та Олена Білосюк. На чотирьох наші біатлоністки використали 13 запасних патронів та посіли 5 місце.

Відео дня

Виграли гонку шведки, другими фінішували росіянки, а замкнули трійку призерок француженки.

Жіноча збірна України виступила у другій естафетній гонці сезону 2021/22 Кубка світу з біатлону. Після Естерсунду естафету приймав австрійський Гохфільцен.

Українкам вдалося суттєво покращити свій результат в естафеті. Після десятого місця, на якому фінішувала Україна на другому етапі у Швеції, в Австрії вдалося замкнути топ-5.

Результат збірної України міг виявитися і кращим: біатлоністки використали 13 додаткових патронів під час восьми вогневих рубежів. Але змогли уникнути кіл штрафу та покращити результат Естерсунду на п'ять позицій.

Олено, відчутний прогрес у порівнянні із Естерсундом. Як оціните гонку? 
– Як ви кажете, прогрес є, і це вже радує. Тому що після першої естафети ми справді відчутно були засмучені, тому максимально намагалися одна одну підбадьорити, налаштувати на гонку. В когось вийшло краще, в когось гірше. Я також незадоволена тим, що зробила два промахи на останній стійці – це недопустимо, тому є над чим працювати і далі, є багато нюансів. Але п’яте місце - це не десяте, тому я дуже рада.

Розкажіть про відчуття, з якими ви проходили кожне з кіл.
– Перше коло, якщо я не помиляюсь, зі мною бігла Пройсс. Мені з нею було дуже комфортно бігти, вона не кидалась зі старту, спокійно починала, і я себе абсолютно комфортно відчувала. На лежку прийшли, відпрацювали з п’яти пострілів і поїхали далі. На другому колі мені трішки довелося обганяти дівчат, я намагалась дістатися німкені, але із задньої позиції. Видно, десь «нахекалась», до того ж поспішила, і заробила свої два промахи. На фініш також вистачило сил, тому що перші два кола не були максимальні, тому навіть якщо б довелося поборотися сьогодні, - я могла б втриматися. Це дає надію. 

Що можете сказати уболівальникам?
– Я вчора спілкувалась з тренерами, і кажу, що нам залишається лише вірити їм і надіятися на Господа Бога.

Результати гонки:

1.  Швеція (1+8)  1:13:52,5
2.  Росія  (0+10)  +29,1
3.  Франція (0+14)  +59,2
4.  Німеччина (1+10)  +1:06,5
5.  Україна (0+13)  +1:33,0
6.  Австрія  (0+5)  +1:53,7

Олена Білосюк в інтерв’ю «Суспільне Спорт»  наголосила, що команді вдалося реабілітуватися за стартову естафету і очікує, що на наступних стартах вони виступлять ще краще.

— Прогрес є, це вже радує. Ми тоді справді були засмучені через першу естафету, і сьогодні максимально намагалися один одного підбадьорити, налаштувати на хорошу гонку. У когось краще вийшло, у когось - гірше. Я також незадоволена тим, що припустилася двох хиб на останній стрільбі. Є над чим працювати далі, багато нюансів. Але п'яте місце - це вже не десяте. Дуже рада, — сказала Олена Білосюк.

Нагадаємо, про зміни в особистому житті та навіть прізвища Олена тоді ще Підгрушна повідомила у соцмережах.

— Щоб досягати успіху потрібно вчитися, розвиватися, змінюватися. Іноді достатньо маленьких змін, а іноді варто зважитися і на кардинальні зміни, — написала наша землячка на власній сторінці. — Я постійно займаюся самовдосконаленням, та й в моєму житті настав час кардинальних змін! Тому, після весілля, я змінила прізвище. У сезоні 2021/2022 в протоколах буде не Підгрушна, а Білосюк. І зараз ми працюємо над тим, щоб Білосюк була швидшою за Підгрушну.

Нагадаємо, що Підгрушна вийшла заміж вдруге. Від 2013 до 2016 рр. вона була одружена з колишнім головоюТернопільської облражи, політиком Олексієм Кайдою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up