«Майська ніч» розлила чари над осіннім Тернополем

«Майська ніч» розлила чари над осіннім Тернополем

Козацький реп, оперний спів, чудові сольні номери, стилізовані танці з цирковими елементами, соло на трубі, розкішні костюми, ефектна сценографія – так вражали театралів на прем’єрі музичної комедії «Майська ніч» 13-14 жовтня у Тернопільському драмтеатрі ім. Т. Шевченка.

На прем’єру завітав автор музики – молодий київський композитор Юрій Звонарь. Він два дні перебував у Тернополі. Вів пряму трансляцію з театру. Залишився дуже задоволений, про що написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Чудова подія в Тернополі – прем’єра вистави «Майська ніч». Гарна робота В’ячеслава Жили. Костюми, хореографія, оркестр, світло, вокал, актори, всі просто ВОГОНЬ. Дякую, що запросили написати музику. Це щось свіже. Загалом крутецьких два дні».

Бурхливими оплесками вітали тернополяни й хореографа зі Львова Нінель Збєрю, яка поставила вражаючі номери – феєричні танці Русалок, козацький реп, танець із гарбузовими опудалами тощо. Приємно здивував і театральний оркестр, який «наживо» супроводжував виставу. Цікавим ноу-хау стало соло на трубі.

Відео дня

Пісенні номери зачарували публіку глибиною текстів, які написав народний артист України, актор театру Іван Ляховський та  шикарним співом артистів у супроводі бек-вокалістів.

Окремо слід відзначити прекрасну гру акторів. Вони чудово справилися із завданням, яке поставив перед ними режисер – заслужений діяч мистецтв України  В’ячеслав Жила. Час від часу зал накривала хвиля сміху та оплесків.

Для пана Жили за останні роки це вже третя постановка за Миколою Гоголем. Цього разу до уваги глядачів режисер представив своє нове прочитання українського класика. У «Майській ночі» була делегація жінок із Диканьки, які поспішають до Сорочинців на ярмарок, і згадка про посвідчення, коли чоловік тягне на возі «бабське царство», бо коня вкрали цигани.

А який же Гоголь без містики? Створити відповідну атмосферу допомогли декорації, важкий дим, гра світла і, звичайно ж, містичні маски-персонажі, а також Водяник, Панночка, Відьма, Русалки.

Є у виставі і романтичне кохання Левка  (актори – заслужений артист України Андрій Малінович, Євген Лацік) та Галі (актриси – Юлія Хміль і Наталія Олексів), на перешкоді якому стає батько парубка – Голова (заслужений артист України Олександр Папуша, народний артист України Іван Ляховський), який залицяється до синової нареченої. Флірт Писаря Ферапонта (заслужений артист України Борис Репка, Максим Попович) та  Аглаїди (народна артистка України Наталія Лемішка, Світлана Обуховська) дозволив насолодитися прекрасним оперним співом і соковитим гумором.

Вибух сміху у залі провокувала кожна поява на сцені Каленика. Актори Сергій Бачик та Ігор Наконечний блискуче справилися з роллю п’яниці, який і квіти носив, і в чужій хаті командував, і Голову посилав. Ще в одного кумедного персонажа чудово перевтілилися заслужений артист України Сергій Андрушко та Максим Попович.

Вистава завершилася весіллям Левка та Галі, що зачарувало романтикою і масовим гулянням. Тоді акторів накрила лавина бурхливих оплесків та вигуків «браво!». Публіка шаленіла від отриманих позитивних емоцій.

  • Я в захваті, – каже тернополянка Олена Королюк. – Вже не вперше ходжу на комедії, поставлені В’ячеславом Жилою, і щоразу дивуюся його новим роботам. Він вміє зробити так, щоб і смішно, і ефектно. А музика яка, пісні, танці, костюми! Це просто бомба! Молодці!

Ті, хто ще не встиг побачити цю феєричну антидепресивну осінню прем’єру, мають нагоду зробити це 17, 18, 21 та 24 жовтня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up