Цигансько-гуцульський любовний трикутник і розплата за зраду

Цигансько-гуцульський любовний трикутник і розплата за зраду

Трагічна історія зрадливого кохання, вируючі пристрасті, неординарні, сильні, харизматичні характери, колоритні костюми і вражаюча сценографія – усе це побачили тернополяни 20 вересня під час вистави Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І. Озаркевича. Драматичну легенду «У неділю рано зілля копала» за однойменним твором Ольги Кобилянської поставив головний режисер Тернопільського драмтеатру народний артист України Олег Мосійчук. Він же підібрав музичне оформлення.

Це наймасовіша вистава цьогорічного фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют». Драматичне перплетення долі циганки Маври, покараної за подружню зраду, і фатального кохання її рідного сина Гриця ефектно підсилили вдало підібрані пісні, танці, цікава сценографія. Тема кохання та зради, набула глибшого, філософського звучання й узагальнення.

Відео дня

Вистава, що поєднує віковічну мудрість легенди і хвилюючий драматизм любовного трикутника Настка-Гриць-Тетяна, змусила присутніх замислитися над питаннями на кшталт: чим різняться любов та пристрасть? Де межа, після якої кохання перетворюється на руйнівну силу, що призводить до злочину? Чи існує спокута за гріхи предків?

  • Вистава зворушила мене до сліз, – каже тернополянка Мирослава Владика. – З перших хвилин було відчуття мурашок по тілу. Блискучий акторський ансамбль, справжні циганські пристрасті, наростаючий драматизм. Я співчувала кожному головному герою, настільки переконливою була гра акторів. Дякую за цей букет емоцій!

Попри те, що цього вечора зал був напівпорожнім, все ж коломийських акторів щедро скупали в оваціях. До того ж виконавцям головних ролей дісталися ще й троянди, подаровані одним із учасників XVII Конгресу Світової федерації українських лікарських товариств, що проходить у Тернопільському драмтеатрі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up