Тернопільські експерти розповіли, у якій спальні інтим кращий

Тернопільські експерти розповіли, у  якій спальні інтим кращий

На думку психологів, від правильного колірного рішення в інтер’єрі квартири чи будинку залежать стосунки між членами сім’ї. Особливо це стосується спальні. Адже там ми найбільш чутливі до зовнішніх факторів. І психологи, і сексологи радять «пограти» кольорами, аби покращити інтимне життя, якщо в цьому є потреба, або, принаймні, гармонізувати подружні стосунки.

Про те, які кольори до смаку тернополянам, ми запитали у кількох подружніх пар.

Софія та Петро Шевченки пофарбували свою спальню у два кольори: ніжно-рожевий і світло-фіолетовий. Такі відтінки обирала дружина.

- Люблю ніжність, а тьмяний рожевий і фіолетовий наповнюють кімнату якимось романтичними відчуттями, - розповідає жінка. – Ми навіть стелю доповнили рожевим декором. У цілому, нам подобається.

Відео дня

У свою спальню подружжя обрало світлі меблі. До речі, до вибору постільної білизни пара також ставиться прискіпливо.

- Щоб наша з чоловіком пристрасть не згасала, я віддаю перевагу «чуттєвим» кольорам, - продовжує співрозмовниця. – Прочитала в Інтернеті, що інтимні стосунки покращує бузковий колір, тож маю кілька комплектів постільної білизни такого забарвлення, але з різними малюнками.

У Романа та Вікторії Д. – однокімнатна квартира. Тож і зал, і спальня – усе в одній кімнаті.

- Ми з чоловіком вирішили зробити кімнату салатовою, доповнити інтер’єр «шоколадними» меблями та золотистими гардинами, - розповідає вона. – Хоча тепер мені не дуже подобається салатовий. Занадто спокійний він для мене. От тепер думаємо, на який його змінити.

Потрібен контраст кольорів

Приємним для очей і душі кольором є синій та його відтінки, вважають Світлана і Станіслав Х.

- Ми маємо світло-блакитні шпалери з білим узором, просторе дерев’яне ліжко, прикрашено різьбою і темно-сині гардини, - говорить пані Світлана. – Стіни прикрасили картинами, на яких зображені закохані.

Отож, як кажуть у народі, на колір і смак товариш – не всяк. Про кольоротерапію детальніше поговорили з місцевим дизайнером інтер’єру Павлом Федаком.

- Основні тони при оформленні спальні – безперечно, м'які пастельні. Вони фактично завжди у тренді. Беж, крем, світло-жовтий чудово підійдуть для різних стилів. До них добре додавати яскраві аксесуари: абажури, штори, яскравий килим на підлозі, покривало контрастного кольору тощо. Тоді як у яскравій спальні навпаки треба додати м'яких і теплих, і навіть нейтральних відтінків кольору.

Мода на яскраву палітру, зокрема рожевий колір, - уже за порогом, додає дизайнер. Особливого шарму та суттєвості спальні додає текстиль.

Купують висячі ліжка

Нині досить популярними стають ліжка з балдахінами, про які нам відомо ще з часів Середньовіччя чи епохи Відродження.

- В Україні лише окремі фабрики роблять такі ліжка на замовлення, їх вартість орієнтовно – від тисячі доларів і вище, - каже пан Павло. – Однак більший вибір такої продукції за кордоном – в Італії, Іспанії та інших країнах. Там їхня ціна вже значно вища – від 2-3 тисяч доларів. 

Родзинкою окремих спалень можуть слугувати «підвісні» ліжка. За словами Павла Федака, такі меблі замовляють і тернополяни. Вони допомагають створити справжній креатив в інтер’єрі.

- Такі конструкції допомагають розслабитися, повертають нас в безтурботне дитинство, коли можна було лежати в колисці і ні про що не замислюватися, - наголошує фахівець. – Нині підвісні пристрої ліжок настільки різноманітні, що дозволяють обладнати спальне місце в будь-якому приміщенні. Висячі конструкції економлять простір, забезпечують оригінальний вигляд в інтер’єрі, якщо ліжко виконане за незвичним проектом і гармонійно поєднується зі стилем.

У стилі хай-тек

Загалом оформити спальню можна по-різному. Усе залежить від смаку та фінансових можливостей клієнта.

- Хтось полюбляє спокійні пастельні відтінки. Комусь подобається американська класика. Стіни можуть бути різного кольору – сірий, капучино, «брудний» рожевий. Тоді акцент ми робимо на світле дерево. Особливою популярністю користується «Прованс» - «потерте дерево», яке ззовні схоже на те, що майстри роблять самотужки.  Є і такі, кому подобається сучасний драйвовий європейський стиль, - додає він. – Переважно, цього прагнуть пари, які тривалий час жили в Європі. Дизайн спальні в стилі хай-тек вибирають, у першу чергу, енергійні та активні люди, які вирізняються динамічним способом життя.

Для кімнати в стилі хай-тек, за словами пана Павла, притаманний високий рівень функціональності у поєднанні з технологічним дизайном. Це можуть бути оригінальні конструкції підлоги, стін, стелі, дверей і вікон. Зазвичай кольорова палітра – холодна і нейтральна, чимось схожа на офісну. У таких спальнях дизайнери намагаються дати мінімум світла. Підсвітки чи незвичайні світильники надають кімнаті нереальний космічний вигляд. А додаткові аксесуари – приміром, хутряний килим – додасть відчуття затишку.

«Бархатні шпалери»

Нині на ринку представлений надзвичайно великий вибір шпалер. Вони є різних кольорів, текстури тощо.

- Текстиль завжди виглядає дорого і ефектно, - наголошує дизайнер. – Шпалери із тканини представлені в усіх колекціях світових дизайнерів. Їх виготовляють із різних матеріалів: бархату, льону, бавовни і шовку. Вони ідеально «впишуться» в інтер’єр. До того ж, такі шпалери подарують закоханим відчуття домашнього затишку і родинного тепла. Вони є чудовим «інструментом» звукоізоляції.

Мода на кольори міняється чи не щороку. Тому, перед тим, як робити спальню, Павло Федак рекомендує людям подумати, який настрій в кімнаті вони хотіли б створити, та яка палітра відтінків допоможе їм почуватися щасливими.

Телевізор буде зайвий

Колористика – досить цікава наука. Насправді є дуже багато варіантів, як оформити спальню, зробити її комфортно та затишною, додає дизайнер інтер’єру Ольга Шаварська.

- Існує багато прикладів, як правильно «вдягнути» ту чи іншу кімнату, - розповідає вона. – Якщо для кухні чудово підійде зелений колір, який пробуджує апетит, то для кабінету краще обирати сині відтінки, які допомагають очам розслабитися. Для спальні, звісно, потрібні теплі відтінки – від жовтувато-світлого до багряного. Краще її оформляти в «приглушених» тонах, які допоможуть створити відчуття затишку, спокою та комфорту.

Хоча насправді, зауважує дизайнер, колір грає далеко не основну роль в оформленні інтер’єру. Кожна людина індивідуальна, тож варто зважати ще і на власні смаки та вподобання.

- Людина має сама відчувати, із яким кольором їй буде затишно. Комусь синій – ідеальний, а хтось навпаки хоче бачити лише білі стіни, - продовжує пані Ольга. – Оскільки спальня має налаштовувати людину на відпочинок, то до будь-якого кольору варто додавати відтінок сірого. Він «приглушить» яскравий колір та забезпечить відчуття спокою.

Акцент все-таки варто робити на гарний текстиль. Важкі гардини – один з основних атрибутів спальної кімнати. Тканина, яка не пропускає світла, чудово доповнює інтер’єр. Подушки, м’які простирадла, килими – усі ці елементи дарують комфорт. Світло у спальні має бути тьмяним.

- Краще, якщо в спальні буде небагато освітлення, тому ми використовуємо торшери, настільні світильники, - каже фахівець. – Жовтувате світло подарує відчуття тепла та візуально зменшить приміщення. Це дуже важливо. Адже у просторих світлих кімнатах людині підсвідомо важко розслабитися, вона втрачає відчуття затишку, їй складніше налаштуватися на спокійний сон.

Головне правило, яке всі пари повинні взяти на озброєння, - відмовитись від телевізора у спальні, наголошує Ольга Шаварська.

- Спальня – це єдине місце, де закохані можуть усамітнитись та провести час разом, без надокучливих телепрограм та нової порції негативної інформації.

 

Коментар експерта

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Спальню варто оформляти в теплих, пастельних тонах, які заспокійливо впливають на організм та сприяють розслабленню і відпочинку. Точно не варто використосувати яскраві, насичені чи темні кольори. Якщо спальню оформити в кольори, які розпалюють пристасть, то організму буде важко налаштуватись на сон та відпочинок у такій кімнаті. Тому для того, щоб налаштуватись на інтим, краще погратись з освітленням, використати свічки, ароматерапію, музику.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана

    А я так на роботі затрахуюсь що мені вже по*** які кольори
  • Дмитрик

    Самий кращий секс з Лізою Солодкою(автором усіх сексуальних матеріалів на 20хв.)))
  • кобра

    Щоб був гарний секс місця змінювати треба а то що тут пише фігня повна
  • Амур веселий:)

    Гарна порада на мою думку романтика набуває зайвою в теплій затишній кімнаті особливо якщо палітра кольорів приємна коханим людям :)

keyboard_arrow_up