Тернополянам покажуть картини, котрі навчать як подолати життєві перешкоди

Тернополянам покажуть картини, котрі навчать як подолати життєві перешкоди

Відкриття виставки молодого художника з Полтави Вартана Маркар'яна «Пробираючись тільки пошепки» відбудеться 15 серпня о 19.00 у тернопільській галереї «Бункермуз».

На виставці митець представить великоформатні графічні роботи, створені у 2017-2018 роках.

— У своїх роботах я досліджую людину в міському промисловому середовищі — її стани, відчуття, самоідентифікацію, — розповідає Вартан Маркар'ян. — Єдиний спосіб подолати перешкоди життя — відчути себе героєм казки та пройти через випробовування відповідальності та ув'язнення. Людина повинна повною мірою жити всіма амбівалентними почуттями, перетинати перешкоди й під кінець досягти щасливого звершення, ініціації.

Відео дня

Художник використовує авторську техніку руйнації попереднього шару зображення, котра дещо нагадує дитячу техніку прошкрябування — граттаж.

— Пробираючись тільки пошепки — метафора життєвого підземелля, де краще не галасувати, бо можна спричинити обвал, проходити його треба крок за кроком, промовляти слова лише пошепки, доки не досягнемо просвітлення, ініціації, — пояснює Вартан Маркар'ян.

Вхід вільний. Виставка триватиме до 28 серпня

Довідка

Вартан Маркар'ян народився 25 квітня 1991 року в Полтаві. Навчався в Полтавському національному технічному університеті імені Ю. Кондратюка, отримав диплом магістра з образотворчого мистецтва.

Пресональні виставки

2019 - Персональна виставка «Небезпека шукає казку”. Галерея сучасного мистецтва JUMP. Україна. Полтава.

2018 - Персональна виставка «Ідентифікація міста» AVS -art gallery. Україна. Київ.

2017 - Персональна виставка, серія «Дим part 2», Скло галерея. Україна. Київ.

2016 - Персональна виставка, серія «УРБАН», галерея мистецтв, Музей імені Миколи Ярошенка. Полтава. Україна

2016 - Персональна виставка, серія «Дим», Галерея сучасного мистецтва JUMP.

Колективні виставки

2019 - Учасник проекту 417 Eror. Expactation Failed. Галерея мистецтв, музей ім. М. Ярошенка. Полтава. Україна 2018 - Учасник проекту «Без трьох кроків Генезис» Palazzo Velli Expo. Італія. Рим.

2017 - Учасник «Фіксація мнимого». Інститут проблем сучасного мистецтва НАМУ та Національний музей Тараса Шевченка. Україна. Київ.

2017 - Фіналіст Art-Battle, галерея Білий Світ. Україна. Київ.

2017 - Учасник проекту «Білим по Білому». Галерея сучасного мистецтва JUMP.

2017 - Учасник Art Autumn contamporary Центру сучасного мистецтва - M17. Україна. Київ.

Резиденції, симпозіуми

2019 - Frontier - VR Art Festival. Україна. Харків.

2019 - III Всеукраїнська літня програма мистецької резиденції ім. Назарія Войтовича. с. Травневе, Тернопіль. 2018 - Учасник VR резиденції Blockchain Art Hackahon 2.0. Україна. Київ.

2017 - Міжнародний симпозіум «Imago Anima» м. Трнава. Словаччина.

Досягнення

2018 – Стипендіат Президента України для молодих митців у сфері образотворчого мистецтва.

2016, 2017 - Стипендіат Президента України (різьблення по дереву, Національна спілка майстрів народного мистецтва України).

2015 - Член Національної спілки художників України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up