У краєзнавчому музеї Тернополя показують унікальні скам’янілості

У краєзнавчому музеї Тернополя показують унікальні скам’янілості

З 4 вересня в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї почала діяти перша у нашому місті палеонтологічна виставка доісторичних тварин «Із глибини віків». Скам’янілості із різних куточків світу зібрав тернополянин Олександр Сталенний.

.Трилобіти, краби, молюски, зуби динозаврів, відбитки папороті та багато інших цікавинок представлені на виставці «Із глибини віків». Майже 350 скам’янілостей доісторичних часів, які зібрав із різних куточків світу тернополянин Олександр Сталенний, до середини жовтня можна побачити в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Відвідати виставку можна щодня з 10.00 до 17.30. Вартість квитка – 30 грн.  Можливе проведення екскурсії з майстер-класом «Розкопки скам'янілостей» та демонстрацією фільму про роботу палеонтологів з понеділка по п'ятницю. Попередній запис обов’язковий за телефоном 097 943 55 98.

Відео дня

Олександр Сталений – художник за фахом. Палеонтологією захопився майже 20 років тому. Брав участь у розкопках в Україні та за кордоном. Знайдені експонати обробляє хімічним способом – за допомогою оцту та механічним – з допомогою шила чи професійного пневмоударного інструмента.

Є на виставці краби та молюски, знайдені Олександром Сталенним в кар’єрі с. Максимівка Збаразького району. Їх вік – 20-25 млн. років. Багато експонатів знайдені біля Дністра у Тернопільській та Хмельницькій областях. Тут також можна побачити різні викопні організми, що населяли Землю протягом останніх 400 млн. років. Завітавши у краєзнавчий музей,  відвідувачі збагнуть, що морська лілія – то зовсім не рослина, а риба з девону – справжнісінький монстр.

  • На перевезення цієї експозиції ми витратили тиждень, – каже заступниця директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталія Чеканова. – Це унікальні зразки, при чому деякі з них представлені в одиничному варіанті не лише в Тернополі, а й у всьому світі.

У день відкриття виставки працівниця музею Антоніна Баран провела майстер-клас «Розкопки скам'янілостей».

До речі, обидві виставки будуть цікаві насамперед для учнів та студентів, саме тому їх відкрили на початку навчального року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up