В Україні заборонили вакцину БЦЖ. А ви довіряєте щепленням? (запис прямої трансляції)

В Україні заборонили вакцину БЦЖ. А ви довіряєте щепленням? (запис прямої трансляції)

Через смерть новонародженого на Сумщині Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила болгарську вакцину БЦЖ. Чи вилучили її з обігу в Тернополі, говоримо під час прямого ефіру у п'ятницю, 16 березня.

Відповідний документ оприлюднили на офіційному сайті служби. Зазначається, що дитині ввели вакцину БЦЖ, ліофілізовану /BGG VACCINE FREEZE-DRIED серії 297. Препарат виготовила болгарська компанія BB-NCIPD Ltd. Ті, хто зберігають, реалізовують та застосовують препарат, мають терміново перевірити наявність серії лікарського засобу. Якщо він є, його одразу треба помістити в карантин, йдеться у розпорядженні.

 

Відео дня

Хоча згодом на офіційному ресурсі Міністерства охорони здоров'я з'явилася інформація, що смерть дитини настала не через вакцинацію. 

Скількох тернопільських дітей вже встигли імунізували цим препаратом? Узагалі яка нині ситуація з вакцинами – що є, чого бракує? Як часто батьки скаржаться на виникнення побічних ефектів після проведення щеплення?

Відповіді на ці та інші питання – під час чату. Початок – о 16.00 на сайті «20 хвилин».

У коментарях до цього тексту ви можете лишати свої питання на дану тему. Чи варто робити щеплення та чи довіряєте ви їм – діліться досвідом та своїми думками.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Helga Soloha

    Чи стає щеплена людина володарем антитіл, і чи може вона заразити чи інфікувати якимось чином не щеплену людину? Це стосується всіх щеплень?
  • Helga Soloha

    Назвіть статтю в законодавчому кодексі України по якій дитині без щеплення можуть відмовити у відвідуванні того чи іншого закладу. Або такий статті не існує?
  • Helga Soloha

    Чому наша держава не подає судові позові за недоброякісні вакцини від постачальників? Або проблема в все-таки не в вакцинах, а в некомпетентності наших лікарів які не проводять діагностику дітям, яким призначають щеплення?
  • Софія

    Що вказує на те, що ускладнення дала саме вакцина, а не щось інше?

    Як можна визначити якість вакцини?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up