Червона зона карантину розширюється: які ще області під загрозою?

Червона зона карантину розширюється: які ще області під загрозою?

Адаптивний карантин в Україні з поділом на чотири зони почав діяти з 24 лютого.

Однак, вже з 26 лютого в Івано-Франківській області повернули жорсткі обмеження, що діяли під час локдауну. На черзі ще одна область — Чернівецька, повідомляє РБК-Україна.

Івано-Франківська область закрита на карантин

З минулого тижня в Івано-Франківській області почали посилювати карантин. Через зростання числа хворих і, як наслідок, госпіталізованих в облцентрі розмістили перший в Україні тимчасовий госпіталь. Як заявляла місцева влада, цей захід є превентивною мірою та розміщувати пацієнтів там будуть лише в тому випадку, якщо закінчаться місця в лікарнях.

Крім того, на території області встановлені блокпости, частина з яких працює в цілодобовому режимі. Тим, хто хоче потрапити на територію області вимірюють температуру.

Відео дня

Торкнулися обмеження і роботи транспорту: як міського, так і залізничного, і авіа. Так, для того, щоб скористатися громадським транспортом у жителів Прикарпаття має бути спецперепустка з роботи. Що стосується поїздів, "Укрзалізниця" припинила продаж квитків, однак, якщо квитки були куплені заздалегідь — доїхати у регіон можна.

Крім цього, обмежена робота закладів громадського харчування - вони можуть працювати лише на винос. Також заборонена робота ТРЦ, кінотеатрів, спортзалів, закриті садки, а школи і виші переведені на дистанційне навчання.

Такі обмеження на Прикарпатті будуть діяти до 12 березня.

Разом з тим, Буковель заявив, що продовжить працювати, але з обмеженнями. На території курорту будуть працювати траси і підйомники, готелі, а кафе і ресторани — на винос.

Чернівецька область у зоні ризику

На ранковому брифінгу головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що ситуація з коронавірусом напружена і в Чернівецькій області. Він не виключив, що у разі погіршення епідситуації держкомісія вже завтра може внести регіон в "червону зону". При цьому, місцева влада заявляла, що в Чернівецькій області можуть ввести карантин вихідного дня.

Однак, пізніше регіональна комісія прийняла рішення про посилення карантину в Чернівецькій області до 9 березня включно. На цей час в регіоні забороняється робота кафе і ресторанів (крім адресної доставки), навчальних закладів (крім садків), розважальних центрів, зон відпочинку в торгових центрах.

Хто ще під загрозою

Згідно з оновленими даними МОЗ, в "помаранчевій зоні" карантину, яка свідчить про погіршення ситуації з коронавірусом, знаходяться:

  • Вінницька область,
  • Донецька область,
  • Житомирська область,
  • Закарпатська область,
  • Запорізька область,
  • Київська область,
  • Луганська область,
  • Тернопільська область.

Івано-Франківська та Чернівецька області залишаються в "червоній зоні", а ось "зеленій зоні" поки що не відповідає ні один регіон.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 8 003 нових випадки коронавірусу, найбільше — в Івано-Франківській області та в Києві.

Читайте також На Тернопільщині за добу — 306 випадків COVID-19, дві людини померли. Яка ситуація в районах?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up