Дитячі садки з вересня: в МОЗ розповіли про умови відвідування

Дитячі садки з вересня: в МОЗ розповіли про умови відвідування

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, в яких умовах діти, вихователі та батьки будуть відвідувати дитячі садки з вересня.

МОЗ розробило тимчасові рекомендації для дошкільних закладів освіти з організації протиепідемічних заходів на період карантину, повідомляє пресслужба відомства.

Вони, зокрема, передбачають обов’язковий температурний скринінг працівників закладу. Вихователі зранку приймають дітей від батьків на території закладу, але за межами будівлі. Виключно на вході в заклад організовується місце для обробки рук спиртовими антисептиками.

Всі протиепідемічні заходи для дітей мають бути організовані в ігровій формі.

Відео дня

Про це міністр Степанов сказав на брифінгу 29 серпня.

"Перед початком зміни повинен бути обов'язковий температурний скринінг працівників установи. Вихователі будуть приймати дітей від батьків на території установи, але за межами будівлі. На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовими антисептиками", - пояснив глава Мінохоронздоров'я.

Він зазначив, що для дітей всі протиепідеміологічні заходи повинні бути організовані в ігровій формі. При цьому буде діяти ряд заборон під час навчального процесу.

▪️ У закладах дошкільної освіти забороняється використання багаторазових тканинних рушників, м'яких іграшок, килимів з довгим ворсом. Заборонено заходити у приміщення дошкільного закладу у вуличному взутті, проводити масові заходи та батьківські збори.

▪️ Рекомендується в закладах дошкільної освіти розробити графік прогулянок та занять, щоб не допустити змішування груп, обмежити заняття та вправи, під час яких діти контактують між собою та використовують додатковий інвентар. Працівники повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх антисептиками щодві години та після відвідування громадських місць.

▪️ У закладах дошкільної освіти необхідно проводити дезінфекцію поверхонь щодві години й частіше та відразу по закінченні занять. Обов’язкові провітрювання приміщень щонайменше 15 хвилин перед відкриттям закладу та провітрювання кімнат ( по черзі) впродовж дня.

Нагадаємо, раніше МОН оприлюднив правила для діяльності шкіл. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up