«Є підозра у дворічної дитини»: Скільки нових випадків у Тернополі станом на 2 квітня

«Є підозра у дворічної дитини»: Скільки нових випадків у Тернополі  станом на 2 квітня

Станом на 16:00 дев'ять людей в Тернополі перебувають у лікарні швидкої допомоги з COVID-19. В дитячій міській лікарні є 11 пацієнтів.

─  За добу поступили з цим діагнозом двоє людей, а саме один житель міста Бучач, а також один тернополянин. Вчора поступила дитина віком вісім років та чотири місяці з Заліщиків, - розповідає начальник відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак.

В Тернопільському штабі боротьби з коронавірусом повідомляють, що в лікарні швидкої допомоги з підозрою на  COVID-19 наразі знаходяться двоє пацієнтів. В дитячий міській лікарні також є одна особа з підозрою – це дитина з Тернополя віком два роки та три місяці. Троє пацієнтів перебувають на самоізоляції і 449 людей на самоізоляції згідно з даними сімейних лікарів.

Вчора було підтверджено коронавірус у пацієнта, який повернувся нещодавно зі Словенії. Він поступив в лікарню 31 березня. До того пацієнт перебував на самоізоляції, а коли було помічено клінічні симптоми, він звернувся до сімейного лікаря, який і скерував його в інфекційне відділення. Було проведено епідеміологічне дослідження та встановлено коло осіб з якими контактував пацієнт, наразі їм проводиться дослідження.  

Відео дня

─ Симптоми у чоловіка проявилися на 17 день після повернення з-за кордону, повідомляє Василь Даньчак, ─ Ми рекомендуємо перебувати вдома на самоізоляції по два-три тижні.

В місті Тернопіль створено дві мобільні бригади у складі водія та двох медичних працівників, а саме лікаря та медсестри, які оснащені всім необхідним, аби приїхати до пацієнта у якого є клінічні прояви хвороби. За направленням сімейного лікаря такі бригади виїжджають до пацієнта і відбриають біоматеріал для лабораторного дослідження і, звісно, вони одразу ж проводять медичний огляд пацієнта.

В штабі наголошують, що існує необхідність в медичному персоналі та медичних сестрах. Тому якщо такі люди є і бажають працювати, вони можуть звернутися до лікувального закладу, або ж у відділення охорони здоров'я, де їх буде скеровано в той чи інший лікувальний заклад.

З першого квітня існує введена надбавка в 10 тисяч гривень для працівників, які працюють в інфекційному відділенні  лікарні швидкої допомоги, інфекційному відділенні дитячої міської лікарні, а також в третій міській лікарні і Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Перелік цих працівників штабу дають директора цих комунальних підприємств.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Таня Козян

    Він поки дойшов до України став інший вірус
  • Оля Кацьора

    То чому по цілому світі діти не хворіють на короновірус, а тільки в Україні?

    Лілія Панкевич reply Оля Кацьора

    Оля Кацьора хворіють  усі і діти також моя мама у Італійі наданий час то вона розказує що усі хворіють
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up