Як швидко схуднути до Нового року? Найбільші вороги для фігури: поради від тренерки Дарії Побер

Як швидко схуднути до Нового року? Найбільші вороги для фігури: поради від тренерки Дарії Побер

Запорукою здорового самопочуття є правильне харчування та спорт. Відмовившись від солодощів, смаженої їжі та алкоголю, а також при регулярній фізичній активності за місяць можна скинути 5 кг, а то й більше. Користуйтесь порадами, якщо хочете скинути зайве до Нового року.

Бути бадьорою, здоровою, стрункою та сексуальною можна в будь-якому віці та за будь-якої погоди. Але для цього треба трішки попітніти. Про те, як швидко привести себе в гарну фізичну форму, "20 хвилин" розповіла кваліфікований фітнес-тренер Дарія Побер.

Бути привабливою жінка повинна завжди, та особливо цього хочеться перед святами, говорить Даша. Ексклюзивно для читачів газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» вона і розповіла, як в стислі терміни можна скинути зайві кілограми та зробити гарний рельєф. 

Відео дня

Найголовніший провокатор зайвої ваги та жирових складок на тілі – це неправильне, шкідливе харчування, зауважує тренер. Тому, якщо душа прагне змін, – погляньте у свою тарілку, лишіть всю корисну їжу, багату корисними мікроелементами та вітамінами. Натомість викиньте у смітник все те, що є джерелом надлишкових калорій та збудником різних захворювань організму.

- Результат може бути уже за два тижні, а за місяць часу, якщо стежити за харчуванням і займатися спортом, можна спокійно скинути 5-6 кілограмів, - наголошує тренерка. – Звісно, якщо люди мають великий надлишок ваги, то за чотири тижня можуть скинути і 12 кілограмів без шкоди для здоров’я. Просто в їхньому організмі міститься велика кількість рідини, яка дуже швидко сходить. А от процес спалювання жиру набагато повільніший. Якщо дівчина струнка, але трішки розслабилась – погуляла, поїла солодкого, можна відкоригувати ситуацію – перейти  на збалансоване правильне харчування і піти на тренування в зал, або хоча б виконувати певні вправи вдома. І вже за два тижні – мінус два-три кілограми. Оптимальна вага, яку можна легко скинути за місяць, - це чотири кілограми. І, повірте, організм скаже вам «спасибі». Адже, крім візуального ефекту, поліпшиться ще й робота всіх органів та систем.

Крім харчування, важлива ще й фізична активність.

- Людина має тренуватися мінімум три рази на тиждень. Ви отримаєте необхідний результат, плюс організм буде здоровий, шкіра виглядатиме свіжою та еластичною. Якщо ви готуєтесь до чогось, змагань, наприклад, то займатися в залі можна хоч кожен день. Щодо тривалості, заняття мають тривати мінімум годину. Потрібно також чергувати кардіо та силові тренування, аби організм швидше спрацьовував. Але наголошу, що одні тренування без правильного харчування нічого не дадуть, можна займатися хоч щодня, а потім переїдати неправильні та шкідливі страви, і результат буде нульовим. Плюс, після фізичних навантажень покращується обмін речовин, зростає апетит, тому виникає ризик набрати зайву вагу, - радить Дарія Побер.

 

Найцікавіші питання-відповіді:

 

- Розкажіть, від яких продуктів треба відмовитися, аби схуднути?

- Перш за все, треба відмовитися від будь-яких солодощів, навіть цукор, єдине, що можна лишити, - чайна ложка меду – або в кашу додати, або з водою випити. Мед дасть організму необхідні макро- та мікроелементи. Щоправда, деколи хочеться щось солоденьке з’їсти, це можна собі дозволити в той період, коли ви ні до чого не готуєтесь. Не треба себе дурити, що шматочок мармеладу чи зефірки на фігуру не вплине, враховуючи ще й те, у яких умовах виготовляють ці продуктів. Із солодощів можна їсти сухофрукти, але не у великій кількості, адже вони теж калорійні. Отже, якщо приводимо себе у формі – забули про солодке.

Друге – вода. Це не кава, чай, соки чи ще щось, а чиста вода – 2 л протягом дня. Краще поставити собі пляшку і стежити за тим, аби до кінця дня в ній нічого не лишилося. Коли з’являється відчуття голоду, насправді треба випити стакан водички, і ви зрозумієте, що хотіли пити. Звісно, коли вже реально голодний, то водою ситий не будеш.

Для того, щоб розуміти, що таке вода, візьміть для прикладу гарний миючий засіб, навіть найдорожчий. Без води помити посуд у вас не вийде. Отож, вода – це найголовніша складова людського організму, вона має бути присутня постійно.

- З чого складається Ваш денний раціон?

- На сніданок люблю вівсянку з чайною ложкою меду, сухофруктами – журавлина, або родзинки. Дуже корисно для шлунку і зникає відчуття голоду. Ще один варіант – творог, политий натуральним йогуртом без наповнювачів чи кефіром. До речі, сир може бути варіантом на вечерю.

Обід – м'ясо чи риба, а також салат. Якщо я не хочу скидати вагу чи не готуюсь до змагань, то дозволяю собі кашу, наприклад, рис, рибка і салат. Можна просто порізати овочі. До салатів додаємо трішечки оливкової олії, це не означає, що овочі мають плавати в ній. Замість олії, можна використовувати сік лимона, трішки соєвого соусу.

На вечерю – також м'ясо і салат. М'ясо і риба мають бути обов’язково несмаженими, можна запікати у фользі, або готувати на пару.

На перекуси – фрукти в першій половині дня, кефір, натуральний йогурт. Банани не варто їсти, вони дуже калорійні, хіба що ви не хочете худнути.

- Чи їсте борщі, супи?

Особисто я їх майже не вживаю і на роботу шлунково-кишкового тракту це не впливає. Із теплого – чай, кава, мені цього достатньо.

- Що порадите на рахунок дієт?

Ніяких дієт, забудьте про дієти! Їсти один помідор в день, а потім впасти на підлогу – найгірше, що могли зробити для свого організму. Щоб гарно виглядати, залишатися довго молодим та здоровим, потрібно збалансувати своє харчування.

- А яка має бути порція?

Це в кожного індивідуально. Якщо рис, то це десь орієнтовно 150 гр, салат – 200 г, м'ясо та риба – 150-200 г. Люди, які хочуть ретельно підійти до результату, можуть зважувати і грами, і вираховувати калорії. Головне – відпрацювати те, що ти з’їв, тобто потренуватися.

- Чи можна використовувати спалювачі жирів?

- Можна взяти L- карнітін. Засіб потрібно випити за півгодини до тренування. Це не означає, що потім повернеться вага чи буде боліти серце. Якщо розумно і правильно дотримуватися інструкції, то ніякої шкоди цей препарат не дає. В інші дні тижня потрібно правильно та збалансована харчуватися і побільше рухатися – ходити пішки, гуляти з дітьми, родиною. Золоте правило – не об’їдатися!

- А як бути з алкоголем, чи потрібно його повністю виключати із раціону?

Однозначно. Цей приємний продукт шкідливий, адже він достатньо калорійний. Якщо прагнете мати гарну форму – забудьте про алкоголь. Як правило, почавши, люди вже не можуть зупинитися. Можна випити трішки вина, але це потрібно робити періодично і не зловживати. Солодке і алкоголь – це два ворога для фігури.

- Що робити тим, хто не має змоги ходити в зал?

Якщо немає можливості ходити в зал, можна бігати, плавати, або вдома є килимок, телевізор і музика. В інтернеті можна знайти купу вправ, які потрібно робити. Вдома людина не може себе систематизувати, тому зал допомагає зібратися. Регулярність вправ – це запорука успіху.

- За скільки часу до тренування можна їсти?

За півтори-дві години. Йти голодним в зал дуже шкідливо. Якщо не було можливості поїсти, перед тренуванням треба з’їсти банан. Якщо ви не повечеряли перед тренуванням, то через годину-півтори після заняття можна з’їсти салат, шматочок м’яса чи рибки. Якщо ви тренуєтесь увечері, а після тренування ще є багато годин до сну, я беру нежирний творог, поливаю натуральним йогуртом і їм. Чай без цукру, і можна лягати спати.

- Як боротися із целюлітом?

Треба переглянути щоденне меню, скоріш за все, продукти є шкідливими. Крім того, допоможе масаж – це просто фантастична річ. Повірте, курс масажу допоможе і від целюліту позбутися, і шкіра всього тіла стане набагато кращою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    жерти треба менше, щоб схуднути!
  • тарас

    а діти є у цієї засушеної тьоті

    Богдан Богданович reply тарас

    Вже напевно і внуки є
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up