Хвилі «Омікрону» не уникнути: у МОЗ попереджують про можливий спалах нового штаму COVID-19

Хвилі «Омікрону» не уникнути: у МОЗ попереджують про можливий спалах нового штаму COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я повідомляють, що тенденції щодо поширення «Омікрону» у світі свідчать про те, що Україна теж не уникне нового спалаху коронавірусної хвороби.

 

У МОЗ нагадують про дотримання протиепідемічних правил, адже темпи захворюваності поступово зростають.

Як і раніше, ефективними у боротьбі з пандемією залишаються прості правила:

  • равильне використання захисних масок;
  • отримання дистанції;
  • регулярне миття рук;
  • акцинація від COVID-19.

У міністерстві також нагадують, що невакциновані мають вдесятеро вищий ризик смертності від COVID-19 та у 4,5 раза вищий ризик госпіталізації, ніж ті, хто пройшов базовий курс щеплення.

Відео дня

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін на своїй сторінці у фейсбуці пише - новий штам чатіше перебгаю у легшій формі, однак поширюється він значно швидше. 

– Незважаючи на більш легкий перебіг захворювання, штам “Омікрон” все одно небезпечний, – пише Ігор Кузін. – У першу чергу через стрімкі темпи поширення. Оскільки новий штам більш заразний ніж ті, що були відомі раніше, то поширюється він набагато швидше. Це означає, що в лікарнях все одно опиниться більше людей. Не всі зможуть перенести його легко, а особливо, люди із груп ризику. Йдеться як про тих, хто має супутні хвороби та людей літнього віку.

Водночас більше людей в лікарнях – це зростання навантаження на медичну систему. Під час минулої хвилі ми розгорнули понад 79 тисяч ліжок у лікарнях, проте у системи охорони здоров’я також є межа – пише головний санітарний лікар. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up