Коронавірус та карантин станом на 7 квітня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 7 квітня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні.   
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 7 квітня.
  •   Актуальна статистика.
     

19.00 Україна може тестувати до 30 тисяч підозр COVID-19 на тиждень, МОЗ

Українські лабораторії, які аналізують підозри на COVID-19, ще не завантажені на повну потужність. Найближчим часом буде розширено можливість тестувати до 80 тисяч підозр на тиждень. Про це під час брифінгу 7 квітня заявив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко, а також повідомив, що вже зараз МОЗ запускає гарячу лінію для виявлення відмов у тестуванні на місцях.

Якщо у вас є ознаки захворювання на COVID-19, телефонуйте сімейному лікарю чи в службу екстреної медичної допомоги. Якщо вам відмовляють у тестуванні, телефонуйте за номером  0 800 505 201

Відео дня

16.30 Приватним лабораторіям та клінікам, а також усім закладам охорони здоров’я, які мають відповідну ліцензію та потужності, дозволено проводити ПЛР-тестування на наявність COVID-19, МОЗ

“Вони мають звітувати про кожен випадок коронавірусної хвороби й інформувати про це регіональні заклади громадського здоров’я. Це потрібно для того, щоб усі випадки потрапляли в офіційну статистику та було проведено належне епідеміологічне розслідування”, - про це під час брифінгу 7 квітня повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

15.30 Тернополян запрошують долучитися до благодійного проєкту

Закликаємо усіх небайдужих тернополян долучатися до благодійної акції та до збору продуктів харчування тривалого зберігання з метою забезпечення ними жителів громади, які опинилися у кризовій ситуації. 

Збір необхідних фасованих продуктів та формування пакетів допомоги для нужденних тернополян відбувається на базі магазину-салону квіткового маркету «КвітоЦентр» за адресою: вул. Текстильна, 42. Також, для зручності тернополян, корзини з логотипом проєкту облаштовані і в продуктових магазинах міста, де можна залишити фасовану продукцію для потребуючих.

Зазначимо, що волонтери благодійного проєкту мають усі необхідні засоби індивідуального захисту та дезінфектори, а автомобілі, якими доставляють продуктові набори потребуючим у Тернополі, проходять відповідну обробку.

Контактні телефони: 22-02-62, 067 5305940, 068 949 2949.

13.00 Тернопільські соціальні працівники та волонтери щодня дотсавляють продукти харчування потребуючим 

Від початку епідемії коронавірусу у Тернополі діє соціальний проєкт «На відстані руки», мета якого – допомогти продуктами харчування, предметами першої необхідності і медикаментами одиноким жителям міста, людям похилого віку, особам з інвалідністю та іншим тернополянам, котрі опинилися у непростій ситуації через загрозу поширення COVID- 19.

Завдяки соціальній акції та роботі працівників територіального центру значна кількість тернопільських пенсіонерів зможе залишатися вдома у період карантину та отримувати необхідні продукти.

Так, впродовж минулого тижня учасниками проєкту було сформовано 50 продуктових наборів та доставлено їх у домівки потребуючих на соціальному таксі та автомобілі соціальної допомоги.

11.00 Станом на 10.00 7 квітня на Тернопільщині 168 випадків COVID-19, 3 – летальних, 32 випадки залишаються під підозрою.
 

112 – жителі Монастириського району (1 – летальний)
18 – жителі Заліщицького району (1– летальний)
13 – жителі Козівського району (1 – летальний)
9 – жителі міста Тернополя
7 – жителі Кременецького району
3 – жителі Бучацького району
3 – жителі Підгаєцького району
1 – житель Тернопільського району
1 – житель Бережанського району
1- житель Зборівського району
 

10.00 У двох медиків Тернопільської обласної університетської лікарні підтвердили коронавірус. Один з них - тернополянин. 
 

COVID-19 лабораторно підтвердили у двох чоловіків: у тернополянина і мешканця Зборівського району. Вони контактували із хворою на коронавірус пацієнткою з Бучацького району. Жінку перевели в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги. Далі обстежили 44 контактних з нею людей.

Тернополянину – 24 роки. Це лікар-інтерн з Тернопільської Університетської лікарні. Він зараз - на амбулаторному лікуванні.

Від початку епідемії коронавірусу в Україні COVID-19 підтвердили у 9 тернополян.
 

9.45 В Україні зафіксовано 1462 випадки Covid-19, з них 45 летальних

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 143 нові випадки.

Загалом випадки підтверджено:
Вінницька обл. — 77 випадків;
Волинська обл. — 34 випадки (2 летальних);
Дніпропетровська обл. — 15 випадків;
Донецька обл. — 10 випадків (1 летальний);
Житомирська обл. — 11 випадків (2 летальних);
Закарпатська обл. — 38 випадків (2 летальних);
Запорізька обл. — 41 випадок;
Івано-Франківська область — 160 випадків (9 летальнихх;
м. Київ — 253 випадки (4 летальних);
Київська обл. — 97 випадків (5 летальних);
Кіровоградська обл. — 53 випадки (1 летальний);
Львівська обл. — 29 випадків;
Луганська обл. — 3 випадки;
Одеська обл. — 30 випадків;
Полтавська обл. — 12 випадків;
Рівненська обл. — 40 випадків (5 летальних);
Сумська обл. — 51 випадок (2 летальний);
Тернопільська обл. — 168 випадків (3 летальних);
Харківська обл. — 1 випадок;
Херсонська обл. — 13 випадків (1 летальний);
Хмельницька обл. — 10 випадків;
Черкаська обл. — 62 випадки (1 летальний);
Чернівецька обл. — 247 випадків (6 летальних);
Чернігівська обл. — 7 випадків (1 летальний).

Загалом діагноз підтверджено у 104 дітей, а особи віком від 30 до 69 років складають 74% від усіх пацієнтів з COVID-19.

Усього зафіксовано 45 летальних випадків від COVID-19 в Україні, з них 26 жінок та 19 чоловіків. Серед померлих частка людей віком від 50-ти років складає 85%.

Загалом 28 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

 

9.30 Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги, що визначена базовою для лікування пацієнтів з діагнозом СOVID – 19, отримала від благодійників чергову допомогу, а саме, сучасний апарат для забору крові.

9.00 Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала від благодійників медичне обладнання та побутову техніку

Три монітори спостереження за пацієнтами, пральні машини та солодощі для підтримання духу отримали медики міської комунальної лікарні швидкої допомоги від тернопільських меценатів -  небайдужих тернополян зі спільноти «Coronavirus.ternopil» та благодійної організації «Карітас Тернопіль».

Загалом, на сьогодні, інфекційне відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги уже отримало від благодійників 21 монітор спостереження за пацієнтами. Ще 11 подібних моніторів вже наступного тижня будуть закуплені у медичні установи Тернополя за кошти місцевого бюджету.

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише на авто і лише у 19 пунктах пропуску.

У ніч на 7 квітня тимчасово закриють 115 пунктів пропуску. Перетнути кордон пішки буде неможливо. Докладніше – на сайті Держприкордонслужби: https://bit.ly/39Qi33A

Зверніть увагу, що всі громадяни, які повертаються з-за кордону, мають пройти обов’язкову обсервацію (ізоляцію протягом 14 днів після перетину державного кордону).

МЗС України в рамках програми “Захист” продовжує надавати підтримку усім громадянам, які вимушено залишаються за кордоном. Зверніться до посольства або консульства у країні вашого перебування.

Будьте особливо уважні до свого здоров'я в умовах поширення коронавірусної інфекції.  Якщо ви підозрюєте, що могли заразитися Covid-19, залишайтесь вдома та дійте таким чином:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up