КТ та рентген пацієнтам з підозрою на Covid-19 будуть робити безкоштовно: Степанов

КТ та рентген пацієнтам з підозрою на Covid-19 будуть робити безкоштовно: Степанов

Комп'ютерну томографію і рентген пацієнтам з підозрою на коронавірус оплачуватиме держава. Для цього в пацієнта має бути відповідне направлення на діагностику від сімейного або лікуючого лікаря. 

Про це під час брифінгу 12 жовтня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Очільник МОЗ наголосив, що комп'ютерна томографія та рентген внесені до ковідного пакету. Якщо є відповідне направлення сімейного лікаря або лікуючого лікаря, то громадянам ця послуга надається безоплатно.

Читайте також: "Я задихаюсь!" Де в Тернополі можна зробити КТ легень та чи можна пройти процедуру безкоштовно
 

Відео дня

Якщо за цю послугу вимагають гроші, необхідно залишити скаргу, зателефонувавши у контакт-центр Національної служби здоров'я України за номером 1677, або залишити офіційну скаргу на сайті НСЗУ в розділі “Громадянам”. Для того щоб МОЗ могло оперативно реагувати та ліквідувати подібні випадки, міністерству потрібен постійний контакт з суспільством щодо подібних ситуацій.

Також МОЗ звернувся до сімейних лікарів щодо дотримання стандарту надання медичної допомоги при COVID-19 та протоколів лікування. Міністр надав відповідне доручення, щоб НСЗУ повторно розіслала примірники стандарту надання медичної допомоги та протоколу лікування на електронну пошту сімейних лікарів, щоб нагадати про послідовність дій у разі виявлення випадків коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, з 12 жовтня Тернопіль у "помаранчевій" зоні. Які обмеження діятимуть

А ви робили комп'ютерну томографію? Скільки платили за цю послугу? Чи доводилось стояти в черзі? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Іван

    зачекайте... на підході вакцини... а вони не по 950 будуть... хто не має щепки- до роботи не можна... нагнуть всіх дурних, і половину тих, що переконані в дієвості тих вакцин...
    без лоха і життя погане... але такими маштабами людей ще не розводили...
  • Mariya Trysnyuk

    950
  • Oksana Ksuha

    950
  • Іра Дмитрів

    950
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up