Лабораторія не підтвердила "сибірку" у дитини на Тернопільщині

Лабораторія не підтвердила "сибірку" у дитини на Тернопільщині

За результатами лабораторних досліджень, захворювання на сибірку в Тернопільській області не виявлено.

"Референс-лабораторією проведено дослідження клінічних зразків хворої з попереднім діагнозом "Сибірка, шкірна форма, середньої тяжкості?", що були надіслані Тернопільським лабораторним центром МОЗ України, та за отриманими результатами лабораторних досліджень специфічних фрагментів ДНК-бактерії Bacillus anthracis захворювання не виявлено", - про це Укрінформу повідомив Центр громадського здоров'я України.

Раніше 30 жовтня повідомлялося, що у Тернопільській області, за попереднім висновком лікарів, у дитини виявлено сибірську виразку - хвороба шкірної форми, із середньою важкістю перебігу. Дитина перебувала під наглядом лікарів.

Остаточний діагноз пообіцяли оприлюднити після проведення відповідних досліджень, матеріали для яких були відправлені до Києва.

Відео дня

За даними обласного лабораторного центру, останніми десятиліттями на Тернопільщині випадків захворювання сибірською виразкою не було зафіксовано.

Довідка

Сибірка — гостра інфекційна хвороба, яка має переважно шкірну форму, значно рідше — легеневу і кишкову форми з явищами сепсису. Основне джерело інфекції — хворі домашні травоїдні тварини: велика і дрібна рогата худоба. В організм інфекція потрапляє через шкіру, слизові оболонки верхніх дихальних шляхів, рідше — слизові оболонки кишківника.

Передача інфекції відбувається контактним шляхом від тварини до людини або навпаки. Від людини до людини сибірка не передається!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up