Лікарню швидкої допомоги перепрофільовують у госпіталь: де ще прийматимуть пацієнтів з СOVID-19

Лікарню швидкої допомоги перепрофільовують у госпіталь: де ще прийматимуть пацієнтів з СOVID-19
  • Кількість хворих на СOVID-19 на Тернопільщині стрімко зростає. Лише за вихідні зафіксовано 193 нові випадки захворювання. Таких цифр в області ще не було. 
  • Яка ситуація в лікарнях міста та які лікарні готуються приймати хворих в випадку погіршення ситуації, читайте у матеріалі. 

Станом на ранок 17 серпня, за даними Тернопільського обласного лабораторного центру, в області підтверджено 3817 випадків коронавірусної інфекції. З них за останню добу виявили 85. За вихідні ж коронавірус підтвердили в майже 200 людей. Деталі за посиланням тут. 

Більшість хворих лікують амбулаторно. Складніші випадки потребують госпіталізації. У Тернополі базовими закладами для лікування коронавірусу визначені лікарня швидкої допомоги та Тернопільська міська дитяча лікарня. 

Відео дня

Скільки хворих у лікарнях області зараз

За інформацією міського штабу, У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 17 серпня перебуває 71 хворий на коронавірус. 68 з них – тернополяни. 6 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 6 – на кисневому концентраторі. 21 пацієнт у лікарні - з підозрою на коронавірус. 

У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 17 серпня - 12 хворих з підтвердженим COVID-19. 19 пацієнтів у лікарні - з підозрою на коронавірус.Загалом, лікарня розрахована на 56 ліжкомісць.

- На стаціонарному лікуванні в закладах області - 213 осіб із підтвердженим діагнозом. З них 7- у важкому стані на кисневій масці, 33 особи у важкому стані на кисневому концентраторі, одна особа вкрай важка на апараті ШВЛ, - коментує заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Лідія Чайківська. - Під підозрою на стаціонарному лікуванні зараз перебуває 84 особи. У них клінічно діагностовано коронавірус, але ще немає результатів тестів. 

- У лікарні швидкої допомоги бачимо напружену ситуацію, - каже начальник міського управління охорони здоров'я Василь Даньчак. - Ця ситуація ускладнюється й тим, що поступають хворі не тільки літнього віку, а й хворі середнього віку від 40 до 50 років. Зараз в лікарні швидкої допомоги розгорнуто 120 ліжок. Враховуючи ці тенденції, прошу дотримуватись заходів безпеки. Мова йде також про те, що лікарню швидкої допомоги перепрофільовують в карантинний госпіталь з надання допомоги хворим на коронавірус. 

Які заклади можуть приймати хворих "другої хвилі"

За словами Лідії Чайківської, закладами "першої хвилі" в області визначено 17 закладів, "другої хвилі" - 8. 

Згідно з постановою Кабміну №712, другу хвилю відкриють тоді, коли завантаженість ліжок буде не менше 50%.

- На сьогодні по області цей показник, якщо не враховувати підозр по області - 34%, по місту - 53,2 %. З підозрами - 47,4% по області, по місту з підозрами 71,2%. Це означає, що місто вже може відкривати заклади "другої хвилі". 

Таким закладом в Тернополі визнано міську лікарню №3.  

Проте, рішенням штабу визначено перепрофілювати Тернопільську лікарню швидкої допомоги у госпіталь. Про це й раніше говорили на засіданнях штабу. 

Читайте також: "Лікарня в Тернополі заповнена хворими на коронавірус. Заклад планують перетворювати на госпіталь"

Наразі лікарня швидкої допомоги приймає хворих у звичному режимі, проте, як повідомляють у пресслужбі міської ради, якщо показники погіршаться - "планових" хворих направлятимуть в інші заклади міста. А за потреби госпіталь готовий розширювати кількість ліжкомісць.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (36)
  • Діма Єфімчук

    Вже ця п..дьож про цей вірус зодовбала, а лікарям брехунам-сраколизам повинно бути соромно за те,що вони підлизують владі.Гидко і противно що українці є такими холуями продажними.
  • Александр Алутин

    Лживые и продажные СМИ
  • Вадим Матвиенко

    Як уже за ....... ли  хер .....ю писать
  • Yevhen Nakonechnyi

    Злочинці в білих халатах готуються до другої хвилі, у них вже й дати визначені.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up