На Тернопільщині лікуватимуть від храпу і безсоння

На Тернопільщині лікуватимуть від храпу і безсоння

На базі Більче-Золотецької лікарні відкрили єдине на Тернопільщині відділення сіпап-терапії

У Більче-Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації Борщівського району відкрили відділення СРАР (сіпап) терапії, що дозволить тепер лікувати апное та важкі розлади сну. Також на базі лікувального закладу розширили вже існуюче відділення водолікування з наступними процедурами: підводний витяг хребта під нахилом (кут 450), киснева, озонова та гідромасажна ванни та 4-х камерна ванна для рук і ніг. 

СРАР (сіпап) терапія застосовується для лікування синдрому обструктивного апное сну і хропіння за допомогою апаратів, які створюють постійний позитивний тиск у верхніх дихальних шляхах, що дозволяє зберегти глотку у відкритому стані і попереджає її западіння.

Результат від СРАР-терапії також дуже значний. Адже лікування дозволяє нормалізувати сон, підвищити працездатність та активність; зменшити вагу (фізіологічне схуднення) без додаткових дієт; нормалізувати артеріальний тиск і покращити серцевий ритм; знизити ризик інфаркту та інсульту в десять разів. Як зазначила лікар-кардіолог Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації Ганна Гарасимяк, відділення СРАР (сіпап) терапії єдине в області, що створене на базі комунального закладу. Тому й потреба у його відкритті стояла гостро.

Відео дня

- У даному відділенні будуть лікувати та діагностувати храп та обструктивне апное сну. Метод, за яким ми будемо працювати, дозволяє діагностувати небезпечний стан, а саме: зупинку дихання вночі. Такі проблеми також можуть бути і в діток, і у вагітних. Тому тепер за допомогою цього діагностичного апарату ми маємо можливість лікувати наших пацієнтів, які перебувають тут на лікуванні21 день, – пояснила Ганна Гарасимяк.

Не менш важливе також відділення водолікування, де проводять підводне витягування хребта, – це метод лікування дегенеративно-дистрофічних захворювань хребта, що полягає в усуненні спазму м’язів спини і пов’язаного з ним больового синдрому. За словами Ганни Гарасимяк, процедура застосовується при спазмах м’язів, грижах і протрузіях дисків. «Раніше в лікарні було два види витягування хребта – підводне вертикальне та сухе горизонтальне. Тепер же впровадили й третій вид – підводний витяг хребта під нахилом (кут 450)», – зауважила лікар-кардіолог.

 

Як зазначив голова ТОДА Степан Барна, з боку держави здійснюються кроки в напрямі забезпечення утримання даного закладу.

- Минулого року ми виділили з Фонду регіонального розвитку майже 3 мільйони гривень на будівництво очисних споруд і сподіваюся, що вже незабаром вони будуть завершені. Другим кроком буде встановлення сонячних батарей для підігріву води і басейну в даному санаторії для того, щоб зробити його енергоефективним та комфортнішим і, звичайно, дозволити здешевити вартість послуг навіть для соціальних категорій населення», – підкреслив Степан Барна. 

Довідково,
Цьогоріч Більче-Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації виповнилося 70 років. У закладі є 200 стаціонарних ліжок і велике фізіотерапевтичне відділення, де проводиться близько ста лікувальних процедур. Вже третій рік у лікарні функціонує відділення для відновлювального лікування захворювання і травм спинного мозку. Також на базі терапевтичного відділення відкрито 50 ліжок для лікування учасників АТО і членів їх сімей. У даному закладі лікуються та проходять реабілітацію не лише пацієнти з області, а й з усієї України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up