На Тернопільщину прибули реактиви для ПЛР-діагностики. Аналізи на коронавірус робили всю ніч

На Тернопільщину прибули реактиви для ПЛР-діагностики. Аналізи на коронавірус робили всю ніч

Пізно ввечері 8 квітня на Тернопільщину прибули реактиви для ПЛР-діагностики.

Матеріалів вистачить для 3 000 досліджень, повідомляє пресслужба обласної обладміністрації.

Як повідомляв на засіданні штабу заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Панічев, лабораторія центру мала 150 зразків біологічного матеріалу від хворих, у яких підозрюють коронавірус. З отриманими реактивами результати аналізів будуть уже вранці 9 квітня.

Медики із ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України" працювали у нічну зміну: це 2 лікарі-вірусологи, 2 лікарі лабораторії особливо небезпечних інфекцій та 4 лаборанти, повідомляє ця установа на своїй сторінці у соцмережі.

Відео дня

Медики працювали всю ніч, аби якнайшвидше отримали результати аналізів. 

Нагадаємо, вчора головний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголошував, що в Україні потужності лабораторій, тест-систем і реактивів достатньо для того, щоб проводити тестування всім, хто його потребує. А Тернопільщина входить в п'ятірку регіонів, де роблять найбільше тестів на коронавірус.

Більше того, вже працює гаряча лінія МОЗ 0 800 505 201, на яку можна повідомити про відмову у тестуванні. 

«Ми вже маємо певний аналіз дзвінків та повідомлень, і сьогодні, під моїм керівництвом, буде проведена нарада з вірусологами на якій розглянемо кожен окремий випадок щодо проблем з тестуванням. Розберемо випадки і в Харкові, і в Миколаєві, а також інших областях, щоб розібратись де алгоритми дають збій», - зазначив головний державний санітарний лікар України. За його словами, лише за минулу добу було проведено 2 000 тисячі досліджень ПЛР методом і лабораторії готові видавати 30 тис. досліджень на тиждень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Марта Бісюк

    Ви найкращі ,бережіть себе і лікуйте людей здоров'я всім Вам та терпіння
  • Marina Gontar

    Хай вас Бог береже🙏
  • Ольга Юрів

    Хай бог вас бере же тримайтеся дорогі  наші медики
  • Maria Pavliuk

    Нехай береже вас Господь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up