На які заняття у Тернополі беруть діток з особливими потребами. Актуально про центри розвитку

На які заняття у Тернополі беруть діток з особливими потребами. Актуально про центри розвитку
  • «Сонячні діти», «люди дощу», дітлахи з порушенням опорно-рухового апарату – вони потребують особливих умов навчання. Крім того, їм не менш потрібна підтримка, допомога та розуміння.

  • На жаль, не всі гуртки, центри розвитку чи секції мають необхідний досвід роботи. 

  • Ми розповідаємо, куди батьки можуть повести свою малечі на заняття, де можна не тільки вчитися, а й посто спілкуватися та гратися.

Ми зателефонували в понад 20 закладів у Тернополі. Лише в чотирьох із них нам відповіли, що проводять заняття для дітей з особливими потребами. 

Нижче наводимо список, адреси та номери телефонів.

Якщо вам відомі інші заклади, прохання дописати їхні локації у коментарях, ми обов'язково додамо їх у наш перелік. 

Відео дня

Тернопільський обласний центр реабілітації

Тут проводять комплексні заходи щодо реабілітації та навчання найменших дітлахів. Молодша вікова група  – 0-3 роки. Загалом же обмежень щодо віку немає.

– У нашому центрі проводять різні майстер-класи для найменших: кулінарія, шиття, перукарна справа, – розповіли у центрі.

Установа надає безкоштовні послуги навчання. Для того, щоб ваша дитина займалася тут, необхідно звернутися в управління соцзахисту (вулиця Лисенка, 8), зібрати необхідний пакет документів та отримати направлення на реабілітацію. 

Адреса: вул. Сахарова, 2

Телефон: 43-69-69, +380-98-277-81-51.

Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «Бебіко»

У «Бебіко» для дітей віком від дев’яти місяців проводять розвиваючі заняття за методиками Домана, Монтессорі та інших. Досвідчені спеціалісти в центрі сприяння проводять групові та індивідуальні заняття направлені на розвиток уваги, мови тощо.

Для дітей з синдромом Дауна заняття, садочок та проєкти є безкоштовними. Працює «Бебіко» з понеділка по п’ятницю. 

Адреса: вул. Федьковича, 14/2.

Телефон: +380 (67) 755 89 68

Плавання для дітей та немовлят в спортивному комплексі «Алігатор»

Професійний тренер тут пропонує багато розвиваючих вправ для зміцнення м’язів та фізичного розвитку дитини, зокрема, проводять і заняття для дітлахів з особливими потребами.

– Йдеться про діток з порушенням опорно-рухового апарату, дітлахів з аутизмом, ДЦП та синдромом Дауна, – розповіла тренерка.

Є дві групи: для найменших – від шести місяців до трьох років, та старших, віком від трьох до семи років. 

Для занять варто записатися. Вони проходять щосереди з 10:30. А для найменших додаткові заняття є і в суботу.

Вартість: 150 гривень за 2 години (з них півгодини саме тренування, у ціну входить перебування в басейні одного з батьків).

Адреса: вул. Гайова, 29

Телефон: +380 (68) 788 84 06

Центр розвитку «Зернятко»

– Ми не є спеціалізованим закладом, де навчаються діти з особливими потребами, але вважаємо, що вони не повинні відчувати себе відмінними від інших, тому набір таких діток ми проводимо, – пояснили нам в центрі розвитку, – До прикладу, працюємо із дітками з порушенням опорно-рухового апарату та аутизмом. Та все залежить від форми порушень, адже, повторюся, ми не є спеціалізованим закладом.

У «Зернятку» проводять заняття з понеділка по п’ятницю з 8.30 до 18.00. Вони проходять по системі Монтессорі. Набір дітей проводять віком від двох з половиною до семи років.

Вартість навчання: 150 гривень на день, якщо заняття до обіду та 280 гривень до 18.00 разом з харчуванням.

Адреса: пр. Злуки, 47 В

Телефон: +38 (068) 998 35 31

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up