Новий операційний блок відкрили в ортопедії Тернопільської обласної лікарні

Новий операційний блок відкрили в ортопедії Тернопільської обласної лікарні

В новому операційному блоці автономно працюватиме три операційних, кожна з яких обладнана сучасною електронно-оптичною апаратурою.

Новий операційний блок на три операційні відкрили сьогодні, 13 вересня, в ортопедично-травматологічному відділенні університетської лікарні. Сьогодні нове приміщення презентували керівництву області і міністру юстиції Павлу Петренку, журналістам. Старий оперблок ортопедії знаходився в іншому корпусі. Облаштування нових операційних тривало півроку.

- Його особливість в тому, що усе зроблено за найсучаснішими технологіями, де витримані усі європейські і світові норми для операційних приміщень, - зазначив головний лікар університетської лікарні Василь Бліхар. – Забезпечена стерилізація потоків повітря, його кондиціонування, вентиляція, відповідне спрямування потоку хворих, їх переміщення в операційній. Тут сконцентроване найсучасніше швейцарське, американське, німецьке обладнання, яке використовується в світі в ортопедії, як нове, так і реставроване, впроваджені малоінвазивні технології. Маємо і мобільний комп’ютерний томограф, який дає тривимірне зображення.

Як зазначив головний лікар, в ортопедичному відділенні на сьогоднішній день виконано більше 1500 оперативних втручань, зробили більше 200 пересадок суглобів.

Відео дня

- Це пов’язано виключно з економічною ситуацією, - зазначив Василь Бліхар. – Технологія заміни суглоба досі є дороговартісною, державних закупівель немає. Зараз держадміністрація і обласна рада виділила кошти для учасників АТО. Жодного суглобу за державною програмою ми не отримали. Усі вони були отримані за рахунок навантаження на страхові компанії або соцзабез, інших джерел.

На будівельні роботи, за словами головного лікаря, витрачено більше 2 млн гривень, а на обладнання використали кілька мільйонів гривень.

  • Обладнання вдалося закупити за позабюджетні кошти – це кошти спонсорів, наших партнерів, які інвестують в ортопедію. Це українські, міжнародні, тернопільські фірми, а також благодійні кошти пацієнтів - це приміщення побудоване методом народної будови, - зазначив головний лікар.

Оперувати пацієнтів почнуть після того, як операційна пройде бактеріологічний контроль санепідстанції, зазначив головний лікар. Після цього доступ в операційну матимуть тільки хірургічні бригади. Тут є відеокамери, тож студенти спостерігатимуть за ходом операцій в учбових кімнатах.

В новій операційній будуть виконувати найскладніші ортопедичні операції, зазначив завідувач ортопедичного відділення університетської лікарні Сергій Гаріян. Нове обладнання дозволить полегшити працю хірургів з точки зору логістики, бо працюватиме три автономних операційних, кожна з яких оснащена електронно-оптичною апаратурою, сучасними ортопедичними операційними столами, що дозволить досягти більшого контролю ходу операції та скоротити її час.

- Ми займаємося ортопедичною патологією суглобів – кульшових, колінних, а також травмами всього скелету, оперуємо на хребті, велику кількість операцій виконуємо на тазу, особливо при важких травмах тазу, - зазначив фахівець. - Таких пацієнтів ми акумулюємо зі всієї Західної України. До нас приїжджають пацієнти з інших областей. Зараз є пацієнти з Миколаєва, Одеси. Операції такої складності потребують відповідних умов. На щастя, в старій операційній в нас не виникало проблем, але зараз ми тільки покращимо свої результати.

З відкриттям нових операційних реконструкція відділення не закінчується.

- Ми будемо сертифікувати нові операційні за міжнародними стандартами, - зазначив Сергій Гаріян, - і маємо за півроку завершити ремонт усіх палат. Це покращить комфорт перебування пацієнтів. Хочемо збільшити кількість палат, де б перебувало по двоє або по одному пацієнту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Гаріян молодець! Класний спец!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up