Опікове відділення лікарні швидкої допомоги може стати відділенням політравм

Опікове відділення лікарні швидкої допомоги може стати відділенням політравм

Спеціальна комісія  розгляне питання перепрофілювання опікового відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги у відділення політравми з опіковими ліжками.

 

У склад комісії увійшли представники профільного відділення міської ради, доктор медичних наук Володимир Бігуняк, медики, депутати, представники ОДА та Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів.

Раніше на виконкомі прийняли рішення щодо перепрофілювання опікового відділення, яке було розраховане на 25 ліжко-місць, у відділення політравми зі збереженням 10 опікових ліжко-місць.

- Це рішення було прийняте в результаті ретельного аналізу даних та у відповідності до законодавства. Адже ця медична послуга – це послуга третього рівня, а міська рада, за планом реформ, повинна надавати медичні послуги першого та другого рівнів. Окрім того, це відділення було єдине для усіх жителів області, проте фінансувалося виключно за рахунок бюджету міста, - розповідає заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ольга Ярмоленко. - Для потреб міста немає необхідності утримувати таку кількість ліжко-місць. Адже у той час, як по Україні, середні статичні дані - 0,21 ліжка на 10 тис. населення, то у нашому місті цей показник перевищений у декілька разів і становить 1,21. Також хочу наголосити, що і після перепрофілювання відділення медична послуга з лікування опікової травми повинна була зберегтися.

Відео дня

У зв’язку зі зверненням завідуючого відділення опікової травми та пластичної хірургії Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги, а також його колег із інших міст, до кінця року спеціально створена комісія повинна вивчити питання щодо доцільності перепрофілювання відділення і надати свої висновки, повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up