Після медреформи сімейні лікарі зароблятимуть від 8500 до 20000 грн

Після медреформи  сімейні лікарі зароблятимуть від 8500 до 20000 грн
  • Пріоритетним напрямом в медичній реформі держава визначила сімейну медицину.
  • Пацієнт зможе обирати собі сімейного лікаря. Лікар пацієнта - ні. Однак відповідальність в обох буде однакова.
  • За одного пацієнта лікарі отримуватимуть 274-374 грн на рік, - це залежатиме від віку пацієнта.

Із Нового року відбудеться перехід на нову систему фінансування медичної галузі та підходу до надання послуг сімейних лікарів. Медична реформа дасть можливість змінити моделі взаємин лікаря і пацієнта - за умовами реформи, якщо пацієнт укладе договір із лікарем – відповідальність лікаря і пацієнта буде однакова.

Що стосується первинної ланки: усе буде безкоштовно –  прийоми та консультації сімейного лікаря, терапевта та педіатра, а також базовий перелік аналізів.

На первинну ланку медреформи у 2018 році на Тернопільську область із держбюджету виділять 178 млн. грн, які підуть, в основному на закупівлю нових машин, обладнання, амбулаторії,  каже начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Богайчук.  

Відео дня

- Сімейний лікар отримуватиме за одного пацієнта на рік від від 274 грн до 374 грн, - зазначає Володимир Богайчук. - Ці кошти підуть на надання цьому пацієнтові певних медичних послуги на рівні первинної меддопомоги. У 2018 році збільшиться не тільки рівень відповідальності лікарів, але і підвищиться їхня заробітна плата. Зокрема передбачається, що лікарі зароблятимуть від 8,5 до 15-20 тис. грн. Зокрема найбільшу компенсацію отримуватимуть лікарі, які будуть укладати договір з людьми пенсійного віку та пацієнтами з хронічними захворюваннями, адже на таких пацієнтів буде найбільше навантаження.  Менш оплачувані будуть діти та молоді люди 15-35 років.

До речі, зарплата лікарів, які будуть оформлені підприємцями, буде більша, і стартуватиме від 12 тисяч гривень.  

- Граничної кількості пацієнтів в сімейного лікаря немає - все залежатиме скільки фізично він зможе прийняти, - продовжує чиновник. - Орієнтовно це 2000 пацієнтів. Ми розуміємо, що молоді лікарі, які нещодавно закінчили університет, не матимуть багато пацієнтів  одразу, але якщо вони будуть хорошими фахівцями, прислухатимуться до проблем пацієнтів, то їх радитимуть, і відповідно збільшуватиметься їхня зарплата. Пацієнт може змінити лікаря в будь-який момент. Як на мене, це позитив. До мене дзвонили пацієнти зі Збаразького району, і казали, що лікарі стали більш привітними. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрій Славопас

    Зарплата від 2500 до 5500 гривень на старі гроші до "перемоги" на майдані. Круті реформи, круті зарплати, крута медицина!.. Це ж треба вчитись 8 років на медика, щоб в середньому 500 доларів заробляти. Ви ще хочете, щоб лікарі вас якісно лікували і хабарі не брали. Потрібно пребирати корумповану владу, яка проводить псевдореформи грабуючи Україну і вішає народу локшину на вуха. Який сімейний лікар, про що тут балакають, на банальні аналізи черга дві неділі в поліклініках. В лікарняних палатах ще ремонти радянські. Соромно має бути. 80 відстотків населення виїхати мріє з України. Тільки морди при владі, які наживають мільйонні статки, розповідають, як все класно.
  • бурундук

    шкода, що не можна влаштувати кастинг для лікарів, як взнати який кращий?
  • Зіньків Тетяна

    Чому  по 90?
  • Діонісій

    тоді долар буде не по 28 а по 90 :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up