Тернополяни скаржаться, що не можуть підписати деклараціії з лікарем

Тернополяни скаржаться, що не можуть підписати деклараціії з лікарем
  • Виникли проблеми – звертайтесь до завідуючих амбулаторіями або телефоном до керівництва «Центру первинної медико-санітарної допомоги».
  • Станом на 11 квітня декларації підписали 2,5 тисячі пацієнтів. І жоден лікар ще не має норми підписаних декларацій.

Читачі у коментарях на сайті «20 хвилин» та в соцмережах скаржаться, що їм відмовляють у підписанні декларації з сімейним лікарем.

Мешканець «Дружби» повідомив, що тричі намагався підписати документ в 3-й поліклініці. Однак, зробити цього так і не зміг через відсутність Інтернету.

Читачка пише, що відмовили через… відсутність листків А4.

Відео дня

Ще одна поскаржилась, що отримала відмову від лікаря, бо та повідомила, що має вже потрібну кількість підписаних декларацій.

Медики «Центру первинної медико-санітарної допомоги» пояснили, якими можуть бути причини тимчасової відмови у підписанні декларації, запевнили, що жоден з лікарів Тернополя поки що не має 900 пацієнтів і порадили, куди звертатись, якщо виникли проблеми чи непорозуміння.

  • Я від 2 квітня тричі був у третій поліклініці, відповідь одна: Інтернету нема, зайдіть завтра, - написав до редакції тернополянин Ігор Задорожній. – Можливо, 2 000 пацієнтів, про яких говорять у «Центрі» - це можуть бути члени сімей працівників медзакладу, на яких тестували програму?

Лариса Лукащук написала: «Сусідка ходила підписувати. Вимога – надати копії паспорта ідентифікаційного коду і чотири листки А4. Не підписала, бо листочків із собою не мала».

Ще одна читачка поскаржилась до редакції, що їй так і не вдалось підписати декларацію. Адже лікар відмовила, мотивуючи, що вже набрала 900 пацієнтів.

  • Відмови бути не може, - коментує заступник директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надія Боднар. – Можливо, виникають суто технічні проблеми з Інтернетом, чи з програмою «Медичні інформаційні системи». Вноситься чимало інформації. Відповідно, можуть бути затримки на півгодини-годину.

Станом на 11 квітня декларації підписали 2,5 тисячі пацієнтів. І жоден лікар ще не має норми підписаних декларацій, запевнила Надія Боднар. Тому відмовляти у підписанні причини немає.

  • Зараз працює 100 лікарів, які проводять прийом хворих пацієнтів, - каже Надія Боднар. – І надання їм меддопомоги – пріоритет. В решту часу лікарі підписують декларації. Тому просимо з розумінням поставитись до цього.

Причиною відмови теж не може бути відсутність паперу, запевнила начмед. Його закупили в достатній кількості. А от копії паспорта і коду таки просять приносити із собою.

Довідка

Якщо виникають проблеми, на сайті http://www.medical.te.ua/  є інформація про лікарів, які ведуть прийом. А також номер телефону завідуючих амбулаторіями. Зі всіма проблемами можна звертатись до них. Або телефонувати до адміністрації «Центру первинної медико-санітарної допомоги» за тел.: 52-46-50.

Читайте також Сімейного лікаря обрали майже 2 тисячі тернополян. Не відмовили ще жодному, навіть без прописки
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    такий сами геморой по всіх питаннях в нашій державі, картку тернополянина пригадайте, забезпечення шкіл і садочків, що не буде поборів з батьків і багато, багато іншого. реформатори херові. с початку базу зробіть, а потім впроваджуйте, а ні старе розвалимо, а нове у когось підбриємо, але до кінця не доведемо. чому так ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up