Прогулянка на балконі, у дворі чи в лісі: що радять лікарі та обирають тернополяни

Прогулянка на балконі, у дворі чи в лісі: що радять лікарі та обирають тернополяни
  • Незважаючи на карантин, чимало тернополян все ж не можуть всидіти вдома. На вулицях можна побачити малюків, які граються біля під'їзду, або навіть цілі зграйки дітей на майданчиках. 
  • Чи потрібно гуляти на вулиці під час карантину, розповідає лікар. 

Під час карантину тернополяни пропонують три варіанти прогулянок: безлюдні місця у місті, ліс за межами міста, або ж просто подихати свіжим повітрям на балконі.

Нагадаємо, на засіданні оперативного штабу для боротьби з коронавірусом було прийнято рішення: заборонити з 23 березня використання дитячих та спортивних майданчиків.

Питання прогулянок активно обговорюють тернополянки в соцмережах. У групі "Тернопільські мамусі" жінки діляться власним досвідом з цього приводу.

Відео дня

- Нам 9 місяців, виходимо раз в 2-3 дні в двір, коли нікого немає на пів години і бігом додому, або їдемо на дачу, там вже довше, бо своє величезне подвір‘я, -пише тернополянка пані Уляна . - Ще на момент нашої відсутності робимо провітрювання вдома, щоб добре освіжити повітря у квартирі.

А от Вікторія Книш від початку карантину з малюком гуляє лише на балконі. 

- Ми майже весь день гуляємо на вулиці, - коментує пані Лілія. 

"Ще встигну погуляти"

Своїм досвідом у соцмережі поділилась мама двох діток Світлана Дзюма родом із Тернопільщини. Жінка пережила епідемію коронавірусу в Китаї, де зараз проживає. 

- Мій чоловік сказав:"Якщо ти не хочеш піклуватися за своє здоров'я, то попіклуйся за наших дітей. Пізніше у тебе буде доволі багато часу, щоб нагулятись", - пише жінка. - Якщо ви не хочете попіклуватись про свій народ, то хоча б попіклуйтесь про своїх рідних. Це подекуди важливіше. Чи, можливо, вам не страшно втрачати рідних, або ж у вас мільйони, в разі чого ви впевнені, що зможете вилікуватись...Сидіть вдома. А прогулянки ваші із дітками- трішки зачекають. Маю надію, що більшість мам мене почують. 

Що каже лікар

Де гуляти краще? На це питання відповіла і лікарка.

- Якщо обирати між вулицею і балконом, то я раджу - балкон, - заступник директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надія Боднар. - Якщо йдеться про діток, то особливо раджу уникати дитячих майданчиків і місць, де може бути велике скупчення людей. Особливо, якщо ви живете в багатоповерхівці, то варто з дітьми залишатись вдома. 

Якщо ж ви живете в приватному будинку, то на вулицю виходити можна і навіть треба. Але контакту з іншими людьми таки варто уникнути. 

- Якщо ви маєте можливість поїхати у парк чи ліс, де немає людей - це хороша ідея, - каже Надія Боднар. - Зараз весна, сонечко. Якщо є можливість поїхати в ліс, то дуже добре. 

За словами лікарки, не варто забувати про те, що свіже повітря потрібне людині. Також часто варто провітрювати кімнати.

Опитування

Де під час карантину гуляєте ви?

Поради лікаря Комаровського

Відомий педіатр Євген Комаровський дав власні поради щодо прогулянок з дітьми на час карантину. Лікар наголосив, що це думка приватної особи, заснована на певних знаннях у медицині, а “також на здоровому глузді”.

Можна, за таких умов:

  • під час прогулянки ви не контактуєте з іншими людьми;
  • діти спілкуються невеликими групами (до 5 осіб) під наглядом дорослих, які дотримуються дистанції;
  • ви маєте можливість залишити власне помешкання, не вступаючи в контакти з іншими людьми і не облизуючи по шляху двері, поручні, кнопки тощо
  • ви знаєте, як правильно відчиняти двері, як натискати кнопки ліфта, ви маєте з собою САНІТАЙЗЕР і знаєте, як ним користуватися, ви готові, зрештою, пройтися по сходах пішки, уникаючи кабіни ліфта, яку часто торкаються люди і яка майже не вентилюється;
  • ви розумієте, що ліс і парк це хоч і далі, але набагато краще, ніж крамничка біля під'їзду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Наталія Хабло

    На балконі
  • Igor Novak

    Карантин має бути до тих пір,поки ,поки люди перестануть хворіти. Можливо і 3-5 місяців потрібно. Небеспечно.це магзини.аптеки. Якщо в кого є транспорт.можуть поїхати на дачу ,чи в село . Можна прокататись на ровері в парку ,уникати людей.
  • гср

    карантин в нас до 24 квітня, вже говорять про його продовження до 9 травня. то якщо людина просидить 1,5 місяця безвилазно в квартирі, то який в неї тоді імунітет буде? а вірус ні після 24-ого, ні після 9-ого не зникне! треба вчитись жити з поправками на вірус, мити руки постійно, близько не контактувати та правильно захищатися масками у приміщеннях та транспорті. проти вірусу ліків немає, вся надія на сильний імунітет.
  • Маріанна Андріївна Морозова

    На балконі гуляємо або ж Виходили о 9ранку на вулицю коли людей не було..У нас у дворі будинку адекватні батьки..гуляємо по черзі з маленькими дітьми...за два тижні ще не стикались між собою. Також зранку їздили 2 рази в ліс--походили,погуляли..люди тоді ще не думали в лісі шашлики їсти. Кожного дня стараюся щоб дитина дихала свіжим повітрям хоча б на балконі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up