Список професій для вакцинації розширять ще двічі: хто наступні?

Список професій для вакцинації розширять ще двічі: хто наступні?

В Україні ще двічі планують розширити список професій для обов'язкової вакцинації від COVID-19.

Найближчим часом до нього можуть потрапити соціальні працівники та листоноші. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка для "Радіо Свобода".

За його словами, МОЗ буде розширювати цей перелік.

"І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов'язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки країни, а також соціальні працівники та листоноші", — зазначив Ляшко.

Відео дня

Він додав, що при другому перегляді до переліку внесуть співробітників місцевого самоврядування, комунальні підприємств та установ. Міністр також підкреслив, що максимум через 10 днів з'явиться оновлений список.

Нагадаємо, 7 жовтня Міністерство охорони здоров'я затвердило перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою, але наказ набирає чинності тільки через місяць.

На сьогодні вакцинація є обов'язковою для персоналу закладів освіти, центральних органів виконавчої влади, а також місцевих державних адміністрацій.

Крім того,невакцинованих вчителів вже з листопада будуть відсторонювати від роботи.

— Якщо до листопада співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження заробітної плати, — повідомляє пресслужба МОЗ.

Нагадаємо, у Тернополі з 18 жовтня відвідувачів Тернопільської міської ради та виконавчих органів прийматимуть за наявності COVID-сертифіката або негативного тесту на COVID-19.

Читайте також Які центри та пункти масової вакцинації проти COVID-19 працюють на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач98

    Сволочі
  • Іван Кульчицький

    так.
  • Ирина

    Який стосунок має МОЗ до оплати праці?
  • Тетяна Вівчар

    Скоро і до безробітних доберуться(

keyboard_arrow_up