Тернопільські медики закликають не відмовлятися від вакцинації

Тернопільські медики закликають не відмовлятися від вакцинації

Наскільки ефективна вакцинація, навіщо вона потрібна, наскільки безпечними є вакцини, розповіли на засіданні прес-клубу тернопільські медики. Вони підтримали всеукраїнський тиждень вакцинації гаслами  #Я_за_вакцинацію та #ВАКЦИНИ ДІЮТЬ.

- Ситуація з так званим колективним імунітетом від багатьох інфекційних захворювань в нас в області, як і по Україні складна, - зазначив заступник директора обласного Лабораторного центру Володимир Паничев. - На превеликий жаль, негативну характеристику Україні дають міжнародні організації, які займаються питаннями охорони здоров’я. Україна – остання країна в Європі за показниками щеплення населення і посідає одне з останніх місць в світі.

За словами пана Паничева, така ситуація склалася не раптово і не за один рік. Не останню роль зіграли і замовчування колишніми функціонерами медицини справжніх причин погіршення здоров'я чи навіть смерті деяких пацієнтів, що спровокувало широку антивакцинальну кампанію в Україні.

- Вакцинація належить до небагатьох надбань людства в царині охорони здоров'я, яка дозволила серйозно вплинути на здоров’я населення, - як і забезпечення чистою водою і винахід антибіотиків, - зазначив Володимир Паничев.

Відео дня

Всі щеплення в Україні поділяються на обов’язкові, які фінансує держава. Щеплення за епідпоказами фінансують місцеві органи влади, наприклад проти грипу. І є ще щеплення за клінічними показами, розповів лікар.

- Наш професійний обов’язок і наш поклик як фахівців донести нашу точку зору про необхідність імунізації, - продовжив Володимир Паничев. - Говорячи про безпеку і необхідність вакцинації зазначу: не треба відмовлятися від того, до чого людство прийшло тяжким шляхом випробувань і втрат від епідемій. Ідеї вакцинації вже кілька століть і її не треба піддавати сумніву, навпаки, такий ефективний, доступний і економічно вигідний засіб як вакцинація від інфекційних хвороб треба здійснювати. Я - за вакцинацію. Тому я тут, як і мої колеги

Довідка

Український тиждень імунізації триває з 24 до 30 квітня.

Проведення Тижня покликане привернути увагу громадськості до імунізації як однієї з головних профілактичних заходів, що дозволяють уберегти людство від інфекційних захворювань. ВООЗ настійно рекомендує сім'ям обов'язково вакцинувати дітей проти смертоносних хвороб. За даними організації, імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтериту, правця, кашлюку, кору, свинки і краснухи. Кількість дітей, які своєчасно отримують вакцину, зростає, в тому числі завдяки старанням ВООЗ і оголошеного нею Тижня імунізації. Кожен рік щеплення від дифтериту, правця та кашлюку робляться більш ніж 100 мільйонам дітей у всьому світі.


 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up