У Тернополі напружена ситуація щодо захворюваності на кір: молодь активно вакцинується

У Тернополі напружена ситуація щодо захворюваності на кір: молодь активно вакцинується

Впродовж січня 2019 року зареєстрували 277 випадків кору (з них 140 – діти). Інтенсивний показник захворюваності складає 109,98 на 100 тис. населення.

Обмеження проведення спортивно-масових заходів у місті за участю дітей та молоді сприяло зменшенню передачі інфекції, що призупинило передачу кору, повідомляє відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

Тернопільські медики закликають батьків максимально відповідально віднестися до питань безпеки дітей і захисту їх від інфекційних захворювань, зокрема кору, та обов’язково вакцинувати дитину, якщо щеплення не було зроблено згідно з календарем. У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» повідомляють, що найактивніше в місті від кору щеплюється молодь.

Нагадують, в школах і садочках Тернополя діє заборона відвідування дітей, які не мають жодного щеплення від кору.

Відео дня

До слова, показник захворюваності на грип та ГРВІ у місті склав 409,5 випадків на 100 тис. населення, що становить -59,4% від орієнтовного розрахункового показника визначення початку епідемії.

Станом на лютий 2019 року тимчасово призупинено навчальний процес  у семи класах закладів загальної середньої освіти та одній групі закладу професійно-технічної освіти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Я перехворів на кір. Температура до 40 і голова боліла, насморку не було, горло не боліло. Думав що то грип, але на 4 день плямами обкидало живіт і лице як Фреді Крюгера, на вулицю не вийдеш.  На 5 день зникла температура, почав поправлятись, але плями ще 2 дні були, потім зникли, вже як новий.
    Звертайтесь зразу до лікаря!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up