У Тернополі найближчим часом відновлять видачу інсуліну в аптеках

У Тернополі найближчим часом відновлять видачу інсуліну в аптеках
  • Тернопільська міська рада уже втретє цього року виділяє кошти з міського бюджету на придбання інсуліну.
  • Держава, обов’язок якої забезпечити українців інсуліном, від початку року профінансувала лише на 35% від потреби.

 

3 липня на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про чергове виділення коштів з місцевого бюджету на забезпечення інсуліном тернополян, хворих на цукровий діабет. Зокрема, на ці потреби передбачено 720 тис.грн. Найближчим часом відновлять видачу інсуліну в аптечних закладах міста, повідомляє прес-служба міської ради.

Як розповідають у відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення, ці кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості за виданий інсулін тернополянам у попередній місяць. Проте і ці фінансові ресурси не зможуть вирішити ситуацію, адже для забезпечення інсуліном тернополян до кінця року необхідно 6 200 000 грн.

Зазначимо, що від початку цього року у Тернополі, як і по усій Україні, спостерігається значне недофінансування потреб людей, хворих на цукровий діабет, препаратами інсуліну. Така ситуація склалася тому, що держава, обов’язок якої забезпечити українців інсуліном, від початку року профінансувала лише на 35% від потреби.

Відео дня

Тернопільська міська рада уже втретє цього року виділяє кошти з міського бюджету на придбання інсуліну. Зокрема, від початку року вже було виділено понад 6 000 000 грн. Додаткова потреба у коштах, нагадаємо, становить ще 6 200 000 грн до кінця 2019 року. Тому міська рада неодноразово зверталася і до обласної ради, і до Верховної ради, і до Президента України, аби кошти на забезпечення інсуліном тернополян були виділені в повному обсязі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up