У Тернополі одна хвора на COVID-19 підключена до апарату штучної вентиляції легень

У Тернополі одна хвора на COVID-19 підключена до апарату штучної вентиляції легень
  • Оперативні дані станом на 11 годину 22 квітня повідомляє Тернопільський міський штаб.
  • Загалом у лікарнях Тернополя – 17 хворих на COVID-19.

У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 11 годину 22 квітня перебуває 17 хворих на COVID-19. Шестеро з них – тернополяни. Ще двоє людей у лікарні - із підозрою на коронавірус. Одна пацієнтка підключена до апарату штучної вентиляції легень. Стан решти хворих задовільний та середньої важкості. 

У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 11 годину 22 квітня пацієнтів з підтвердженим COVID-19 – немає. Немає також хворих із підозрами на коронавірус. 

Станом на 11 годину 22 квітня в Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації перебуває 16 тернополян.

Відео дня

27 тернополян знаходяться на амбулаторному лікуванні.

1 людина одужала – це перший випадок COVID-19 у Тернополі.

Нагадаємо, за останню добу в Тернополі на коронавірусну хворобу занедужали дві жінки та чоловік. Їм від 30 до 35 років. Хворі почувають себе добре і перебувають на амбулаторному лікуванні вдома. 

Загалом під початку епідемії коронавірусу підтвердили 34 випадки COVID-19 серед тернополян. 1 хворий – одужав.

Зазначимо, що загалом у лікарнях Тернополя, як повідомляє пресслужба міської ради, буде близько 40 апаратів ШВЛ. 

«На даний час у лікарні швидкої допомоги є вісім апаратів ШВЛ плюс шість, які передані сьогодні. Та окрім цих 14-ти, ми замовили ще шість апаратів, що будуть придбані за кошти бюджету громади, а також ще один апарат ШВЛ придбав благодійник і незабаром доставить його у медичний заклад, - зазначив 14 березня очільник Тернополя Сергій Надал. - Загалом у лікарнях міста буде уже близько 40 апаратів ШВЛ. Тож я щиро дякую усім благодійникам за те, що не залишаються осторонь даної проблеми».

Нові апарати ШВЛ є  найсучасніші, призначені для забезпечення інвазивної та неінвазивної, безперервної або переривистої підтримки дихання для новонароджених, дітей та дорослих пацієнтів. Важливо, що обладнання є мобільним, а це дозволяє транспортувати пацієнта, не від’єднуючи його від апарату. Вартість цих апаратів складає понад 6 млн. грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up