Уряд опублікував перелік нових заборон під час карантину

Уряд опублікував перелік нових заборон під час карантину

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину – до 24 квітня 2020 року.

Зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і досвід міжнародної практики, Уряд вважає за потрібне запровадити більш жорсткі вимоги щодо карантину. Про це йдеться на сайті Кабміну.

Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:

– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;

Відео дня

– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Зазначимо, що деякі обмежувальні заходи вже введені в дію місцевою владою.

Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств.

"Проєкт постанови Кабінету міністрів про внесення змін до постанови Кабінету міністрів № 211 пропонується викласти в новій редакції, якою на території України встановлюється карантин та запроваджуються протиепідемічні заходи. Зокрема, з метою унеможливлення поширення коронавірусної хвороби передбачається запровадити найефективнішу комбінацію профілактичних немедикаментозних втручань: домашня самоізоляція, домашній карантин та соціальне дистанціювання осіб віком старше 65 років. Обмежити відвідування парків та зон відпочинку, забезпечити зупинення громадського транспорту”, - сказав на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Водночас, як додав на засіданні міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, зараз уряд пропонує різноманітні додаткові виплати, скасування нарахування пені тощо тим людям, які погоджуються на самоізоляцію.

"Ми зараз йдемо назустріч людям, які обирають самоізоляцію, даємо їм можливість уникнути різноманітної пені, даємо додаткові виплати", - сказав Немчінов.

Зміни до постанови були ухвалені з умовою доопрацювання технічних деталей протягом доби, повідомляє Укрінформ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Просто люблю Тернопіль

    Маю достовірну інформацію в новусі по вулиці перля відкритий магазин горішків та турецьких солодощів продавець без маски та рукавичок прошу звернути увагу держ службовців що до цієї ситуації
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up