В університетській лікарні Тернополя будують сучасне приймальне відділення (ФОТО)

В університетській лікарні Тернополя будують сучасне приймальне відділення (ФОТО)

У ньому медики надаватимуть допомогу пацієнтам у невідкладних станах.  

В університетській лікарні триває будівництво сучасного приймального відділення, повідомляє пресслужба ТОДА.

Відділення оснастять усім необхідним обладнанням. У тому числі комп’ютерним томографом. Також оновлять маршрут пацієнта.

Відділення розраховане на 10 осіб. У ньому пацієнт може перебувати протягом доби. Далі, за необхідності, його спрямовують на інші вузькоспеціалізовані рівні допомоги. 

Відео дня

Проєкт реалізується у рамках програми «EMERGENCY 2020». Вартість – 12 млн грн. Підрядна організація працює надзвичайно швидкими темпами. Планується, що вже до кінця року тут прийматимуть пацієнтів. 

— Зазначу, що приймальне відділення ми будуємо «з нуля». Це відокремлений корпус, з’єднаний з іншою будівлею «теплим переходом». Крім того, у 2022-23 роках плануємо реалізувати на території лікарні інший масштабний проєкт. Тож працюємо на перспективу, — підкреслює голова ТОДА Володимир Труш.

Будівництво відділення невідкладної допомоги дозволить змінити підходи до надання медичної допомоги у лікарні, зазначає генеральний директор лікарні Василь Бліхар.

— Будується комплекс відділення невідкладної допомоги – це добудова до існуючого нашого приймального відділення. У новому корпусі буде розміщений комп’ютерний томограф, кабінет ультразвукової діагностики, палати спостереження та ізолятор для інфекційних хворих. Передбачено також з’єднання теплим переходом з діючим корпусом, тому пацієнти, які потребують спостереження в динаміці або проведення якихось амбулаторних діагностичних процедур, будуть затримуватися тут на декілька годин, їх будуть консультувати спеціалісти. Ми будемо виставляти діагноз і вирішувати питання потреби в госпіталізації чи надання амбулаторних консультацій, — зазначає пан Бліхар.

Необхідність у будівництві додаткового приміщення невідкладної допомоги виникла тому, що це взагалі принцип надання невідкладної допомоги, який існує в усьому світі. Будь-яка багатопрофільна лікарня повинна бути спроможна надати як стаціонарну, так консультативно-амбулаторну допомогу. Тому територіально пацієнти, які поступають в лікарні з вулиці і не потребують стаціонарної допомоги, повинні отримати весь комплекс діагностики, що оця добудова дозволить провести медикам в повному обсязі.

І, водночас, це розведення потоків пацієнтів, тому що в лікарні планова госпіталізація розділена з ургентною госпіталізацією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іван Кульчицький

    так....
  • Іван Кульчицький

    так...

keyboard_arrow_up