В яких умовах оздоровилися влітку понад 2 тисячі дітей Тернопільщини

В яких умовах оздоровилися влітку понад 2 тисячі дітей Тернопільщини

Матеріально-технічна база частини стаціонарних оздоровчих закладів не відповідає вимогам: потребують реконструкції та капітальних ремонтів житлові приміщення, санвузли, харчоблоки, облаштування гральних та спортивних майданчиків новим сучасним обладнанням.

 

Понад 2 тисячі школярів оздоровилося цього літа в дитячих таборах та санаторії на Тернопільщині, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. В області 6 стаціонарних закладів оздоровлення працювали з тривалістю зміни 21 день, в яких оздоровлено 2248 дітей, в інших таборах організовувались відпочинкові зміни тривалістю 14 днів.

Щорічно кількість таборів зменшується, що пов’язано із фінансовою неспроможністю їх утримання. Скорочується термін роботи оздоровчих закладів (1-2 зміни), тривалість змін до 14 днів (відпочинкові), що значно зменшує кількість дітей, охоплених оздоровчими послугами. Спостерігається зниження наповнюваності таборів, хоча проектні потужності дозволяють оздоровлювати дітей у більшій кількості, що ймовірно пов’язано з високою вартістю путівок. 

Матеріально-технічна база частини стаціонарних оздоровчих закладів не відповідає вимогам: потребують реконструкції та капітальних ремонтів житлові приміщення, санвузли, харчоблоки, облаштування гральних та спортивних майданчиків новим сучасним обладнанням. Хоча слід відмітити, що протягом останніх років проведена значна робота по покращенню матеріально-технічної бази в ОК «Лісовий» Бучацького району та ДОЗ «Ромашка» Заліщицького району.

Відео дня

З початку підготовки та проведення оздоровчої кампанії фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні 91 обстеження в складі комісій, організованих органами влади з питань дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема стосовно створення в них безпечних умов для перебування дітей, здійсненням заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, в 4 закладах в ході обстежень виявлено порушення (не представлено дані про проходження періодичних медичних оглядів працівників та не правильне ведення медичної документації).

Окрім цього, згідно «Плану лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань для здійснення моніторингу стану середовища життєдіяльності, об’єктів нагляду щодо дотримання вимог санітарного законодавства на 2019 рік» всі заклади оздоровлення та відпочинку дітей охоплені моніторинговими лабораторними дослідженнями та інструментальними замірами. За даними лабораторних досліджень, відхилення по калорійності від меню-розкладок зареєстровано у 4,8% проб, бактеріологічне забруднення готових страв встановлено у 13,9% проб, питома вага позитивних змивів на умовно-патогенну мікрофлору з обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу кухарів в закладах оздоровлення та відпочинку становила 9,6%

З метою оцінки якості питної води проведено 71 дослідження проб питної води за санітарно-мікробіологічними та 71 дослідження за санітарно-хімічними показниками, з них показник відхилень за санітарно-мікробіологічними показниками склав 11,3%, за санітарно- хімічними показниками – 7%.

Випадки та спалахи інфекційних хвороб і харчових отруєнь в закладах оздоровлення та відпочинку протягом літнього періоду 2019 року в області не реєструвались.

За підсумками оздоровчого сезону 2019 року спеціалісти територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області готують висновки та рекомендації,  які будуть доведені до відома та виконання керівникам стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку плани-завдання, спрямовані на доведення матеріально-технічної бази закладу до вимог санітарного законодавства.

Довідка

Протягом літньої оздоровчої кампанії 2019 року на території області функціонувало 9 стаціонарних оздоровчих закладів, в тому числі 8 позаміських стаціонарних таборів та 1 санаторій. Окрім цього, працювало 59 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей при загальноосвітніх навчальних закладах, 1 табір праці і відпочинку на базі закладу інтернатного типу (м. Бережани) та 2 наметових містечка. На всі заклади, які функціонували на території області спеціалістами територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області підписано комісійні акти готовності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up