«Я не загартовуюся і не моржую, просто люблю холод…»

«Я не загартовуюся і не моржую, просто люблю холод…»

Тернополянин завжди одягнений набагато легше, ніж інші. Коли усі ходять в пуховиках чи дублянках – він в легкому осінньому плащі, коли всі в осінніх куртках – він в сорочці з коротким рукавом

Хто вранці йде на роботу в районі «шостого магазину», часто може бачити цього 40-річного чоловіка, який йде в напрямку до «Текстильника». Він працює викладачем хімії і безпеки життєдіяльності в медичному коледжі. Завжди одягнений набагато легше, ніж інші. Коли усі в пуховиках чи дублянках – він в легкому осінньому плащі, коли всі в осінніх куртках – він в сорочці з коротким рукавом. Тернополянин Володимир Гевко завжди одягається легше, ніж інші. Особливо це помітно навесні, восени і взимку.

  • За мною орієнтуватися, яка погода на вулиці неможливо. Подивилися і помилилися однозначно, - каже чоловік.

 

Має відчувати прохолоду

Зустрічаємо його з дружиною біля парку Шевченка. На вулиці +2С. На дружині дублянка. Пан Володимир - в осінньому плащі – гудзиків не застібає. Без шарфа, рукавиць. На голові - кашкет. Одягнений в сорочку і брюки.

Відео дня
  • Я холод люблю, коли прохолодніше, краще почуваюся, ніж коли жарко, - каже він.

Розповідає, що спеціально не загартовувався, просто поступово одягав на себе менше і менше речей і зрештою обрав для себе таку кількість одягу, яка є комфортною.

На роботі колеги часто жартують, що куплять йому тепліший плащ, куртку, чи светр.

- У мене те все є, та мені не комфортно так тепло одягатися, - наголошує чоловік. - Я не загартовуюся, не моржую, просто одягаюся так, щоб, коли вийшов на вулицю, я відчував легку прохолоду. Я завжди йду пішки на роботу і з роботи. Можливо, якби користувався транспортом, то змерзав би. Якби на холоді стояв на зупинці, то замерзав би, але я йду. Тож сам себе зігріваю.

Пан Володимир каже, що постійно, не залежно від погоди і пори року, ходить на роботу пішки. Дощ, сніг, ожеледиця не мають значення. До роботи недалеко, йти 20-25 хвилин. Якщо погода погана - то виходить до півгодини. Виходить з дому заздалегідь, то йде в спокійному темпі.

 

Лікарів не люблю

  • Медики кажуть, що я правильно роблю, що не ношу забагато одягу, що ходжу без рукавиць, особливо кардіологи мене підтримують, - каже пан Володимир. - Хоча з медиками на роботі спілкуюся постійно, спеціально до лікарів не люблю ходити. Звертаюся, хіба є сильна потреба.

Розповідає, що хворіє дуже рідко. Якщо і хворіє, то в легкій формі. Не скаже, що взагалі не хворіє.  Буває, що кашляє, але усе минає легше, ніж в інших, а лікарняний не брав вже кілька років.

  • І тиск у мене нормальний, - додає чоловік. - Раніше трохи зріс за рахунок кави, чаю. Та мій кардіолог порадив відмовитися від зеленого, чорного чаю, кави, або зменшити їх кількість до мінімуму, і зараз маю тиск 120/80 – золотий стандарт. І після того, як відмовився від кави і чаю, то і серцебиття внормувалося, зараз в межах норми.

 

Холодолюб - з дитинства

Розповідає, що любов до холоду була з дитинства.

- Спочатку мама не давали одягати менше речей, але завжди, коли виходив за межі її поля зору – то і шарфика знімав, і шапку любив зняти, і розстебнутися любив,- розповідає пан Володимир. – А коли вирвався з опіки батьків, почав сам керувати, скільки і що одягати.

Та зараз дружина старається одягнути на чоловіка більше, бо хвилюється, щоб чоловік не застудився.

- Але якщо не простежить, як я виходжу з дому, то я можу вибігти в одній сорочці. Головне, щоб не мала натхнення сваритися через одяг і не побачила, як я одягнений, - сміється пан Володимир. - Я люблю холод. Якщо є люди, які люблять тепло, і влітку почуваються прекрасно, то мені влітку некомфортно. А от взимку мені чудово. Вдома з холодом сильно не поекспериментуєш, вікна не відчиниш, бо діти і дружина теплолюбові. А на вулиці я можу одягати менше одягу, щоб мені було добре.

Чи привчав себе спеціально – ні. Просто одягався так щоб було комфортно, а вийшло так, що кількість одягу поступово зменшилася.

- Я знаю що в Тернополі є люди, які взимку можуть ходити в одних шортах і футболці, я ще до їхнього рівня не доріс, щоб так роздягатися, як вони. Часто бачу такого чоловіка, який взимку бігає в одних шортах. Мені до них ще далеко. Я спеціально не охолоджую себе, такими методиками моржування не цікавлюся, обливанням холодною водою не займаюся. Одягаюся, щоб відчувати прохолоду. Я одягаюся так, щоб не спітніти при ходьбі. Якщо спітнів, значить одягнувся затепло, - розповідає він.

На роботі – халат і легка сорочка чи футболка, брюки. Вдома – шорти, ходить босим. Вікно відкриває лише для провітрювання, бо сім’я теплолюбива.

 

Жартують з фотографій

Знайомі і родичі завжди хочуть спонукати його вдягнутися більше.

- Друзі і колеги завжди питають, чи я не змерзаю. Коли їдуть в машині, то опускають скло і кажуть: «Володьку, одінься». Не дуже і критикують, бо я нікого не агітую робити те саме. Я вважаю, що це особисте рішення людини – загартовуватися чи ні, і як одягатися. Головне,  щоб було комфортно, - каже тернополянин.

Але найбільше жартів виникає, коли розглядають сімейні фотографії родини Гевко.

- От наприклад, є фотографія, де ми з дружиною фотографувалися восени біля фонтанів біля озера. Дружина в куртці, а я в сорочці, і таких фотографій у нас багато, - розповідає подружжя. - Друзі і рідні жартують з цього приводу, що виглядає як у фотошопі, що або мене треба одягнути більше, або з дружини зняти куртку. Ми вже звикли до цього.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up