Як не отруїтись грибами і правильно надати допомогу при отруєнні? (запис прямої трансляції)

Як не отруїтись грибами і правильно надати допомогу при отруєнні? (запис прямої трансляції)

Гриби – це дуже смачно, але деколи і небезпечно. На жаль, у Тернополі й області зафіксовані смертельні випадки, пов’язані із вживанням грибів. Про це поговоримо під час прямого ефіру у понеділок, 2 жовтня.

Нещодавно містом облетіла трагічна звістка про п’ятикласницю із школи-інтернату, яка померла в лікарні від важкого отруєння. Напередодні трагедії дівчинка з родиною вживала страви із грибів.

Як правильно збирати гриби, за якими методами можна легко відрізнити їстівні гриби від отруйних, під час онлайн-чату розповість досвідчений грибник. Він також розкаже про те, які види грибів є найбільш небезпечними для здоров’я людини. Ще ви дізнаєтесь, як навчитися правильно готувати зібрані плоди та як їх зберігати.

Що робити, якщо отруєння не вдалось уникнути? Як правильно надати першу медичну допомогу? На ці питання відповість лікар.

Відео дня

Про те, скільки випадків отруєння грибами зареєстровано на Тернопільщині з початку року, говоритимуть працівники Головного управління ДСНС в області.

Початок прямого ефіру – о 15.30.

У коментарях до цього тексту ви можете лишати свої питання на дану тему. Нецензурну лексику та образливі слова видалятиме модератор сайту.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Треба було запросити лікаря гастроентеролога із стаціонару він би вам розказав за всю "користь грибів" і як люди мучаються під час отруєння .
  • Анонім

    Щось робіть із звуком ,слухати взагалі важко ,іде одне ехо і розібрати слова дуже важко . Що так важко налаштувати мультимедію .
  • Анонім

    1.Скільки на сьогоднішній день обходиться лікування  від отруєння грибами . Назвіть цифри скільки коштують ліки ,і скільки треба грошей на один день лікування .

    2.Чи варто з нашою екологією вживати їстівні лісові гриби ,і яка користь для організму від грибів , якщо нашому організму необхідно затратити купу ферментів щоб перетравити цей продукт .

    3 . Чи правда те ,що навіть їстівні гриби містять токсини тільки в малих дозах ,котрі потім з часом  накопичуються в організмі людини ,і викликають отруєння .

    4. Чи відновлюється повністю організм людини після отруєння грибами .

    5.Поясніть психологію людей котрі знають ,що можливо їдять гриби останній раз в своєму житті спокійно збирають ,готують ,вживають цей небезпечний продукт .На вашу думку це азарт ,залежність , "безкоштовний продукт" , чи низький фінансовий стан щоб купувати якісні продукти .
  • Свєта

    Мені друзі надавали багато сушених грибів. Як їх готувати і як взнати, чи вони безпечні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up