Як обрати правильну маску та зробити її крутим доповненням образу: поради лікаря та стиліста

Як обрати правильну маску та зробити її крутим доповненням образу: поради лікаря та стиліста
  • Захисні маски лікарі радять носити, якщо під час карантину ви перебуваєте у великих скупченнях людей, або самімаєте ознаки вірусних захворювань.
  • Проте на вулицях чимало людей у масках різних за формою, кольором та ціною.
  • Як обрати маску, яка справді зможе вас захистити і при тому зробити її стильним доповненням образу, читайте у матеріалі. 

Обрати маску насправді буде не складніше, ніж її знайти в аптеках. Детальніше про це читайте у матеріалі "Черги в аптеки: чи справді у Тернополі важко знайти парацетамол, а масок немає навіть для аптекарів". 

Попри підвищену зацікавленість до масок, їх немає у списку перших рекомендацій ВООЗ щодо захисту проти коронавірусу.

Найімовірніше, ви не захворієте, якщо:

Відео дня
  • регулярно будете мити та очищувати антисептиком руки;
  • уникатимете людних місць та будете дотримуватись соціальної дистанції;
  • намагатиметесь не торкатися обличчя;
  • пам’ятатимете про правила респіраторної гігієни.

Які існують види масок

Про те, яка маска найкраще захищає від вірусів розповіла заступник директора КНП "Тернопільський обласний центр громадського здоров'я" Тернопільської обласної ради Марія Павельєва. 

-Якщо йдеться про захист людини, то цілком достатньо буде звичайної хірургічної маски, - каже Марія Павельєва. - Не забувайте, що маски не потрібно носити здоровим людям на вулиці. Проте варто одягнути маску, якщо доводиться перебувати в місцях скупчення людей: у чергах, в транспорті, в певних установах.  

Потрібно пам'ятати, що звичайні маски можна носити впродовж двох-трьох годин. Одягати та знімати маски траба правильно. Необхідно не забувати про правильну утилізацію та обов'язкове миття рук. 

За словами пані Павельєвої, найкращої для медичних працівників будуть фільтрувальні півмаски. Тому, що вони мають змінні протиаерозольні фільтри, які працюють за рахунок очищення повітря. 

- Враховуючи те, що зараз великий попит на маски і їх доволі важко знайти, люди самі шиють марлеві маски із чотирьох шарів марлі, - продовжує експертка. - Якщо ви у такій масці перебуваєте небагато часу на вулиці, перед повторним використанням її можна попрасувати. Це потрібно робити кожних дві-три години. Під дією високих температур більше 60-ти градусів збудник не активується. 

Якщо говорити про маски респіраторного типу, то їх перевага і в тому, що вони мають форму анатомічної будови обличчя людини. Пам'ятайте, що маска має закривати і ніс і рот. Проте, постійно на вулиці носити маску потреби немає. 

Маски респіраторного типу із фільтрами є досить дороговартісними. Проте, їх варто купити якщо хтось із ваших родичів захворів і ви доглядаєте його.

- Сьогодні маска - це не панацея, - каже пані Павельєва. - Часто бачимо, що люди одягають завжди їх, коли виходять з дому, але необхідно пам'ятати, що головна рекомендація лікарів - постійно залишатися вдома. Та без потреби не виходити взагалі.

На сторінці Тернопільського обласного центру громадського здоров'я щодня повідомляють корисну інформацію про боротьбу з коронавірусом. Посилання тут.

Необхідність чи аксесуар?

І якщо люди таки змушені носити маски, то чому б не перетворити їх у оригінальне доповнення образів, переконана персональний стиліст-шопер Ольга Вінницька. 

Світлина від Olga Vinnytska.

- Якщо в Японії, Південній Кореї, Китаї, Сингапурі медичні маски вже багато років тому стали частиною повсякденного життя і їх часто носять з поваги до оточуючих людей, щоб при застуді вони не піддавати ризику оточуючих, то зараз це стало необхідністю у всьому світі, - каже Ольга Вінницька. -  Медичні маски стали  масово зникати з аптек через спалах коронавірусу, однак з'явилися на подіумах і в модній хроніці, і засіб захисту потроху перетворився в сучасний модний аксесуар.

Дехто вважає, що такі засоби профілактики допоможуть не лише захиститися від грипу, а й підвищують настрій оточуючих та собі, а інші сприймають це як хайп та критикують за спробу зробити собі популярність на страшному вірусі.

Світлина від Olga Vinnytska.

Де шукати оригінальні маски

- Так, у мережі є величезний вибір цих яскравих аксесуарів, - каже стилістка. - Доступні варіанти від 50 грн і більше,  на популярному сайті AliExpress чи маленьких швейних майстернях, а за більшу плату можна придбати спортивні чи дизайнерські.

На сайтах в продажі з`явилися маски різного кольору та тканини та з різними дизайнерськими рішеннями : з намальованими на них усмішками, зображенням персонажів серіалу, цитат, маски з приколами, маски, посипані блискітками, стразами та паєтками, квітами та з мережива. Це і звіриний принт, чорно-біла гама, квіткові принти, гусяча лапка та клітинка, з грайливим поп-арт малюнком, з логотипами відомих модних брендів, різних кольорів найпопулярнішими з яких є чорний, білий, хакі, рожевий, малиновий, яскраво червоний, із зображенням черепів, маски в стилі мілітарі. Світлина від Olga Vinnytska.

Світлина від Olga Vinnytska.

За словами пані Ольги, популярні маски розділилися для чоловіків, для жінок та дітей, ба, навіть більше - для домашніх улюбленців. Тепер можна придбати такий аксесуар не тільки на себе, а й на свого кота. Підібрати ідеальний під колір сумочки, взуття чи продумати образ до найменших деталей , бо асортимент та фантазія дозволяє.

- Модні дизайнери стали представляти свої колекції з даними аксесуари, а зірки — демонструвати їх на своїх виходах та на фото в соцмережах, - каже експертка. - Зараз ця мода набирає обертів і в цілому світі можна знайти цікаві малюнки на масках, багато людей робить їх самостійно вдома, хтось замовляє в інтернет-магазині.

Світлина від Olga Vinnytska.

Для тих, хто хоче індивідуальну маску - може включити фантазію та скористатися послугою створення зображення на замовлення.

- Однак хочу зауважити, що багаторазове використання однієї і тієї ж маски, навіть якщо вона красива, стильна, дорога чи підходить до вашого яскравого образу, є зовсім неефективним спосіб захисту. тому потрібно запасатися великою кількістю або використовувати їх поверх одноразових, - радить Ольга Вінницька. - Особисто я вважаю, що якщо під час карантину виходити на вулицю в аптеку чи магазин - то варто робити це вже стильно та оригінально та брати від цього періоду максимум. Однак, дуже хочу щоб навіть найдорожча і найстильніша маска якнайшвидше стала найнепотрібнішою в наших гардеробах!

Залишайте своє фото в масці у коментарях до матеріалу. 

Опитування

Чи носите ви захисні маски?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олеся Жолобюк

    Під час пандеміїї ,про образ не думають .
  • Барюсік Пазітіффф

    уже бізнес на біді роблять браво
  • Уляна Науменко

    Краще б запостили як самому пошити багаторазову маску, ніж купа тексту про тренди.

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Уляна Науменко

    Уляна Науменко  було, ви пропустили 😉 https://te.20minut.ua/Zdorovya/yak-zrobiti-medichnu-masku-svoyimi-rukami-11041710.html

  • Ненза

    Дибіли,стиліста спитали, а ксьонза забули??? Не порядок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up