Як пережити свята і не набрати зайвого: поради дієтолога

Як пережити свята і не набрати зайвого: поради дієтолога

Карантинне життя, на яке найближчими днями накладеться майже місяць висококалорійних новорічних свят несе для багатьох із нас дуже великий ризик набрати багато зайвого жиру, для деяких — безповоротно.

Якщо у душі у Вас жевріє надія, що будете стримуватися, сядете на дієту, поголодуєте, то прощайтеся з нею відразу, як вона буде Вас провідувати, радить на своїй сторінці у соцмережі дієтолог Оксана Скиталінська.

— Скільки б порад та рекомендацій Ви не почули про те, як не погладшати під час Новорічних свят, вони практично НЕ спрацюють для більшості людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, якщо будуть обмежуватися ЛИШЕ харчуванням, — наголошує дієтолог. — Але життя завжди дає нам і хороші знаки.

Такими знаками є результати найсвіжіших досліджень, які дають не лише надію точно не набрати зайвих кг, але навіть і пострункішати і в літо увійти з тілом Аполона чи Венери.

Відео дня

Ці дослідження стосуються двох моментів, пов'язаних із фізичною активністю.

По-перше, фізична активність для людини, яка веде звичайний спосіб життя (тобто малорухливий), має становити 50 хв (!) вправ 6(!) разів в тиждень. Тобто стереотипного "двічі в тиждень" вже буде замало.

Дослідження показує, що, незалежно від того, скільки вправ ми робимо, в середньому, протягом тижня ми додатково "компенсаторно" наїдаємо 1000 ккал.

Тому, якщо Ви спалили 1500 ккал вправами, то у кінці тижня буде дефіцит в 500 ккал.

Якщо ж Ви позаймалися більше і спалили 3000 ккал, тоді дефіцит становитиме 2000 ккал.

Оскільки 1 кг жиру містить приблизно 7000 ккал, Ви зможете скинути до 1 кг в місяць або 12 кг в рік.

— І це ще не всі бонуси, які має збільшена тривалість фізнавантажень: ті, хто спалює близько 3000 ккал на тиждень, підвищують свою чутливість до лептину, що зменшує бажання їсти, — зазначає Оксана Скиталінська. — І навіть це ще не все. В процесі поступових фізнавантажень та втрати зайвої ваги, буде збільшуватися Ваш VO2 max (максимальне споживання кисню) з 1,6 до 2,6 літрів на хвилину, і Ви будете спалювати 590 замість 350 калорій під час щогодинних аеробних тренувань.

 

По-друге, щоб підтримувати свій метаболізм у нормальному стані, варто звернути увагу не лише на щоденні вправи, але і на денний руховий режим, підкреслює лікар Скиталінська.

Це дослідження демонструє: якщо Вам доводиться багато сидіти, то, протягом дня дуже важливо ЧАСТО ВСТАВАТИ, тобто не сидіти постійно.

Особливо це важливо робити ПІСЛЯ прийому їжі.

Метаболізм глюкози та інсуліну відразу після прийому їжі дуже порушується тривалим сидінням, але нормалізується хоча б невеликим навантаженням на м'язи. Це важливо для тих, у кого є інсулінорезистентність (а вона є у переважної більшості людей, особливо тих, які люблять все солодке).

Висновок простий, підсумовує Оксана Скиталінська: харчуємося простою їжею і рухаємося максимально часто протягом дня, а також додаємо не менше 50 хв досить таки інтенсивних вправ раз в день.

Кілька рецептів салатів від Оксани Скиталінської

Це салат із морської капусти з яйцями, лимонним соком і калиною.
Все дуже «антиейдж», смак— на любітєля 😀
Але тримати ситим буде дуже довго!:)

І салат з сирим буряком, морквою, горіхами, зеленню, часником, густим 8% йогуртом (його треба дати не жаліючи), лимонним соком
Можна бальзамічний оцет і чайну ложечку оливкової якісної олії.

.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up