Яку воду п'ють тернополяни? Аналіз у семи джерелах (ВІДЕО)

Яку воду п'ють тернополяни? Аналіз у семи джерелах (ВІДЕО)

Якість води у семи найпопулярніших джерелах, якими користуються тернополяни, перевірила команда тернопільського осередку ГО «Молодь демократичного альянсу» 

Для вимірювання якості джерельної води було використано тестер Xiaomi Mi TDS Pen. Зазначимо, що даний прилад не є професійним і вимірює рівень обмеженого набору речовин, таких, як загальна мінералізація води, тобто вміст в ній неорганічних солей (кальцій та магній), органічних компонентів (ацетат амонію) і важких металів (хром, цинк, свинець, мідь).

Отже, найкращий результат показала вода з джерела у селі Ступки (274 PPM), а найгірший результат у парку «Здоров’я» (біля магазину «Карпати»).

Рейтинг якості джерельної води наступний:

Відео дня

1. Ступки – 274 PPM 
2. Острів - 313 
3. Смиківці – 322 PPM 
4. Гаї-Гречинські – 355 PPM 
5. Цегельний провулок – 371 PPM 
6. Березовиця – 394 PPM 
7. Парк «Здоров’я» - 426 PPM

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Петро Воробець

    Реальний достовірний аналіз води в Україні може надати тільки Одеський інститут води.

    Більше - просто ніхто не моє ні реактивов ні обладнання.
  • Петро Воробець

    А який показник допустимої норми?
  • Василиса

    в Гаях Гречинських берем воду останні три місяці - смачна, але дещо жорстка - в чайнику накип.     Раніше купляли воду з автоматів "ДжерелоЗарваниці", що стоять по місту  - також смачна вода, накипу не дає, проте утворюється незначний намул в баклажці.
  • David Starr

    Вода у Смиківцях-Ступках є джерельною, тому часто при хорошому хімічному аналізі часом може мати зовсім не хороший бактеріологічний. Сам робив в лабораторії неодноразово.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up