З 14 вересня хворих на коронавірус приймають ще і у другій лікарні. Чим забезпечений заклад?

З 14 вересня хворих на коронавірус приймають ще і у другій лікарні. Чим забезпечений заклад?
  • У Тернополі хворих на коронавірус, окрім лікарні швидкої допомоги, лікарні №3 та дитячої міської лікарні готові приймати і у лікарні №2. 
  • Про це під час оперативної наради повідомив директор закладу Ростислав Левчук. 
  • Чим забезпечена лікарня та скільки пацієнтів готові там прийняти, читайте у матеріалі. 

Про готовність комунального закладу "Тернопільська міська лікарня №2" приймати хворих на коронавірус повідомив директор закладу під час оперативної онлайн-наради з міським головою. 

Про те, що в разі необхідності заклад прийматиме хворих, йшлось ще наприкінці літа. Але договір на пакет послуг з Національною службою охорони здоров'я підписали лише зараз. 

- Ми виділили два відділення лікарні, там зараз готові приймати хворих. Станом на 12.30 наразі хворі ще не поступали, але ми маємо 50 ліжкомісць, - каже Ростислав Левчук. - Угоду з НСЗУ ми заключили лише на початку осені. Відповідно ті засоби захисту, які отримали інші лікарні, наш заклад не отримав. 

Відео дня

Тож наразі у закладі почали оформлювати документи на закупку необхідних засобів захисту та технічних засобів для лікування хворих з коронавірусом. Перерозподіл коштів можуть зробити за рахунок залишків коштів інших закладів. Про це заявив міський голова Сергій Надал. 

Чим забезпечені медзаклади міста?

Окрім того, під час наради керівники лікарні швидкої допомоги та лікарні №3 поскаржились, що в Національному переліку препаратів для лікування COVID-19 відсутні записи на певні медичні препарати, які потрібні хворим. Тому вони не можуть закупити їх. 

- Пацієнтам з важким перебігом хвороби наразі ми не можемо надати допомогу в повному обсязі. Є два препарати, які не передбачені в національному переліку засобів для лікування, -  каже в.о. директора лікарні Швидкої допомоги Тетяна Вус. - На даному етапі у нас є благодійники, які закуповують ці засоби для хворих. Питання потребує розгляду міністерства, адже поки препаратів немає у переліку, ми не можемо їх закупити за кошти, які виділяються для лікарні. 

У переліку не передбачено також одноразового посуду для пацієнтів, одноразової постільної білизни, яка необхідна для хворих. Для цього потрібен дозвіл для закупок із прощеною системою. 

Також під час наради обговорили питання початку роботи кисневої станції в Тернопільській лікарні Швидкої допомоги. 

Наразі, за словами медиків, для того, щоб станція запрацювала, потрібно допрацювати систему вентиляції.

Скільки хворих у лікувальних закладах міста

За інформацією Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом, станом на 14 вересня у лікарнях Тернополя – 122 хворих на COVID-19.
-  У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 14 вересня перебуває 71 хворий на коронавірус. 68 з них – тернополяни. 6 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 11 – на кисневому концентраторі. 3 людей підключені до апарату штучної вентиляції легень. 10 пацієнтів у лікарні - з підозрою на коронавірус.
-  У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 14 вересня – 22 хворих (12 дітей і 10 дорослих) з підтвердженим COVID-19. 22 людей у лікарні - з підозрою на коронавірус.
- Станом на 10 годину 14 вересня в Тернопільській міській лікарні №3 перебуває 29 хворих на коронавірус. 3 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці через маску, 9 пацієнтів – на кисневому концентраторі. 8 людей у лікарні з підозрою на коронавірус.

Стежте за оновленням матеріалу. Він доповнюється. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ростислав Гарасимчук

  • Валерій Якимчук

    Ой не брешіть вже...придурки зі своїм вірусом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up