З 7 вересня почне діяти нове карантинне зонування: що потрібно знати?

З 7 вересня почне діяти нове карантинне зонування: що потрібно знати?
  • Після опівночі 7 вересня почне діяти нове епідемічне зонування.
  • До "червоної" зони потрапили - Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 3 вересня затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Вони впливають на карантинні правила у регіоні.
 

Тернопіль в ніч з неділі на понеділок має розпочати життя у червоній зоні.


За якими правилами житиме Тернопіль з понеділка, 7 вересня

Тернопіль працюватиме у звичному режимі за умови дотримання карантину.

Відео дня

З понеділка працюватимуть заклади сфери культури, громадського харчування, ТРЦ, соціальні та реабілітаційні заклади, спортивні та фітнес-зали, ринки і т.д. 

Ті суб’єкти господарювання, які хочуть працювати, мають гарантувати безпеку відвідувачів і працівників. Тобто, чітко дотримуватись протиепідемічних заходів. А поліція посилено за цим стежитиме.

Садочки, школи, позашкільні установи в місті надалі працюватимуть, проте змушувати дітей відвідувати садочки чи заклади освіти ніхто не буде - це буде виключно рішення батьків та самих учнів. При цьому заклади освіти будуть працювати щодня.

Щодо громадського транспорту, то він курсуватиме із табличками "Спеціальні перевезення". Їздитиме транспорт за схемами руху і по шляху проходження тролейбусних (маршрути №№ 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11) та автобусних (маршрути №№ 1А, 2, 3, 4, 5, 5А, 6, 6А, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 20А, 21, 22, 22А, 23, 27, 29, 31, 32, 33, 36, «Тернопіль  –  Курівці», «Тернопіль – Вертелка», «Тернопіль – Малашівці – Іванківці - Плесківці», «Тернопіль – Глядки» ) маршрутів, в межах кількості місць для сидіння тощо. 

На засіданні оперативного штабу прийнято основні рішення, які і надалі будуть діяти на території Тернопільської громади:

І) Забезпечити неухильне виконання рішення позачергової 53 сесії 7 скликання Тернопільської міської ради від 03.08.2020р.

ІІ) Управлінню транспортних мереж та зв’язку:

  • Спеціальні перевезення на території Тернопільської МТГ здійснювати щоденно, транспортні засоби обладнати табличками «Спеціальні перевезення».
  • Підготувати звернення до обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Тернопільській області, щодо забезпечення руху приміського транспорту для доставки працівників медичної сфери та  об’єктів критичної інфраструктури до місць роботи.

ІІІ) Управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради:

  • Забезпечити повноцінне (належне) функціонування закладів освіти за умови дотримання протиепідемічних вимог, що рекомендовані МОЗ України.       
  • Батькам (опікунам) очікувати дітей на вулиці поблизу закладів освіти.           
  • Не допускати скупчення осіб, які очікують на дітей поблизу закладів освіти.
  • Забезпечити повноцінну роботу дошкільних та загальноосвітніх закладів.
  • В закладах дошкільної та загальної середньої освіти за участю медичних працівників визначати з числа вихованців, здобувачів освіти та персоналу осіб вікового та медичного ризику (імуносупресивні захворювання, цукровий діабет, хронічні захворювання та інші), застосувавши індивідуальний підхід.
  1. Керівникам суб’єктів господарювання всіх форм власності:
  • Забезпечити неухильне виконання попередніх рішень керівника робіт з ліквідації медико–біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня в частині протиепідемічних заходів та Тимчасових додаткових рекомендацій від 03.08.2020року № 33 рішення керівника робіт з ліквідації медико–біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня.
  1. Тернопільському міському управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, Тернопільського відділу поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області, управлінню патрульної поліції у Тернопільській області, управлінню муніципальної інспекції:
  • Забезпечити посилення контролю за дотриманням громадянами, підприємствами, установами та організаціями (різних форм власності) протиепідемічних вимог, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постановами Головного державного санітарного лікаря України у зв’язку із загрозою поширенням коронавірусної хвороби (COVID -19).
  • В своїй роботі забезпечити дотримання рішення Конституційного Суду України від 28 серпня 2020 року за конституційним поданням Верховного Суду щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».
  1. Управлінню правового забезпечення Тернопільської міської ради:
  • Долучитися до позову, поданого Івано-Франківською міською радою на постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641.
  • Надавати необхідну організаційну допомогу суб’єктам господарювання щодо відстоювання в судах їхніх прав на здійснення підприємницької діяльності, визначеної ст.42 Конституції України

Нагадаємо, Тернопіль та Івано-Франківськ подають в суд на Кабмін за "червону" зону карантину. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Андрій

    Нас дурять по повній програмі,заробляють гроші на цьому Covid19.
  • Андрій

    Нас дурять по повній програмі,заробляють гроші на цьому Covid19.
  • Чукас Любов

    от який  вірус мудрий  кусає тільки зах УКРАЇНУ а всі решта  живуть і ковід втікає боїться їх  а ми західняки якісь   не такі   хто такий мудак шо так ділить на  слабих і здоровешних  людців
  • Ваня Савіцький

    Посилайте нах.й і живіть саоїм життям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up