Лікарів відзначать "Орденом Святого Пантелеймона". Приймають кандидатури

Лікарів відзначать "Орденом Святого Пантелеймона". Приймають кандидатури
Голова Тернопільського осередку «Українська Ліга сприяння рзвитку паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Паламарчук каже, що претендентами на здобуття нагороди можуть бути лікарі, медичні сестри, медики-винахідники, благодійники, священики, громадські діячі.
  • Кращого лікаря, медичну сестру, науковця, благодійника, громадського діяча чи священика відзначать «Орденом Святого Пантелеймона» — найвищою нагородою за гуманність і милосердя в Україні.
  • Відбір кандидатів в областях триває до 1 червня.
  • Візнака предбачає орден і матеріальну нагороду. 

— Всеукраїнську відзнаку ініціювала громадська організація «Українська Ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги», щоб підняти престиж професії лікаря, медичного працівника, — розповідає голова її Тернопільського осередку Андрій Паламарчук. — Важливими є не лише професійні якості претендента, а й милосердя і гуманність. Ми впевнені, що в нашій області такі представники є, і треба, щоб їх знала країна. Відомо, що головна державна нагорода в медицині – це "Заслужений лікар України". А мета цієї нагороди інша — щоб ініціатива йшла від громадськості і професійної спільноти. Їі мета – підняти знизу можливо не завжди належно оцінинених працівників медицини.

Як підкреслив пан Паламарчук, відзнака за гуманізм і милосердя — народна відзнака. Трудові колективи, лікарські асоціації, пацієнтські громадські організації, які працюють в сфері охорони здоров’я, можуть подавали своїх претендентів для відбору регіональною експертною радою.

Кожна область вибирає лише п’ять представників – по одному в номінаціях «Кращий лікар», «Кращий медик», «Новатор охорони здоров’я», «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я», «Служіння суспільству». У підсумку — нагородять лише п'ятьох в Україні.

Відео дня

— В обласну експертну раду увійшли лікарі, представники медуніверситету, управління охорони здоров’я, церков, медіа, — продовжує пан Паламарчук. —  Колективи уже можуть подавати на електронну адресу регіональної експертної ради резюме кандидата і рекомендації, не менше трьох на вибір – від колективу, колег, асоціацій, керівництва чи пацієнтів.

Критерії, яким має відповідати кандидат – це духовність і порядність, гуманізм і милосердя, патріотизм і дотримання верховенства права, активність та ініціативність, практичний досвід, досягнення, повага серед колег та пацієнтів,  відданість справі, професійний і особистий саморозвиток.

Кандидатів відбирає спочатку регіональна, потім - національна експертні ради, а завершує відбір Поважна рада, куди увійшли відомі в країні релігійні діячі, політики, академіки – знані в успільстві люди.

— Цього року терміни для відбору кандидатів є дуже стислими - за місяць треба зібрати кандидатури від області. А щоб відібрати кращих для нагродження наступного року, їх почнуть відбирати ще з жовтня цього року, - кажуть організатори.

До слова, відзнаку Святого Пантелеймона запровадив ще в 2009 році колишній міністр охорони здоров’я Василь Князевич як заохочувальну нагороду в галузі медицини. Загалом нагородили близько 20 людей. Тернополян серед них немає. Потім на деякий час відзнаку призупинили. А минулого року Ліга паліативної допомоги, яку очолює Василь Князевич, вирішила відновити відзначати громадськістю кращих в галузі медицини.

 

Довідка

Інформацію про номінантів можна надсилати до 1 червня на електронну скриньку регіональної експертної ради [email protected].

3-18 червня — регіональний відбір кандидатів.

20 червня-10 липня — відбір кандидатів національною експертною радою.

10 липня – оголошення кандидатів.

2-8 серпня — остаточний відбір переможців Поважною радою конкурсу.

9 серпня — урочисте нагродження в Києві.

Додаткова інформація щодо процедури відбору та нагородження

за тел 044-482-36-75, 097-301-30-34

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up