За які медичні послуги тернополянам доведеться платити

За які медичні послуги тернополянам доведеться платити

Національна служба здоров’я України в рамках пакету медичних гарантій забезпечить пацієнтам безкоштовну екстрену медичну допомогу, послуги сімейного лікаря, госпіталізацію. Але ряд послуг будуть платними.

Наразі відомо, що до гарантованого державою пакету медичних послуг не увійдуть та будуть повністю оплачуватись пацієнтами наступний перелік медпослуг:

- планове лікування без направлення лікаря – тобто коли пацієнт сам вирішив, що йому потрібно до вузького спеціаліста (офтальмолога, отоларинголога, кардіолога тощо) і записався на прийом без направлення від сімейного лікаря (чи педіатра);
- стоматологія – крім дитячої чи екстреної;
- покращені умови лікування – приміром, палата на одну людину чи особливе харчування;
- щеплення поза національним календарем – тобто від хвороб, не передбачених цим календарем: до прикладу, вітряна віспа чи менінгококових інфекцій;
- оздоровчий масаж;
- медичні довідки – для отримання водійський прав, віз, профілактичних оглядів, а також бальнеологія (лікування мінеральними водами) та інші немедичні послуги.

Перший в історії України гарантований пакет медичних послуг, які надаватимуться населенню повністю безоплатно, мають затвердити вже восени цього року, повідомляє відділ охорони здоров'я Тернопільської міської ради.

Відео дня

Очікується, що на розгляд у Верховній Раді його подадуть в жовтні цього року, а вже з 2020 року він запрацює на первинній, вторинній та спеціалізованій ланках.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • ірина

    Всі вони беруть хабарі а особливо головний лікар першоіі міськоі коли влаштовуе на роботу а дальше завідуючі відділеннями тебе не пропустять без цього діла а тоді старші як що пройдеш цензуру правельно тоді будеш працювати
  • Валера

    Моя сестра також учитель математики, сьогодні також платила ...

    Ангел reply Валера

    хай би журналісти з тим чеком пішли в лікарню та взяли коментарі
  • Ольга Василівна

    Скажіть будь-ласка, я учителька, проходжу щороку медогляд, цього разу в санстанції у мене "стягнули" 150грн. Це законно?
  • тарас

    геноцид українського народу кміта "не знає" що в нього в лікарні вимагають гроші і беруть хабарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up