Антикорупціонери ставлять Україну в небезпечний шпагат

Антикорупційний суд та НАБУ – це економічна Гаага для керівників-корупціонерів у країні третього світу. Не хочеш на лаву підсудних, виконуй завдання тих, хто все про тебе знає і має можливість через неконтрольовані для тебе органи притягнути до відповідальності. Думаєте, чому в АП так відчайдушно, але курам на сміх, ведуть війну з «борцями із корупцією».

При цьому варто запитати себе: А хто ж фінансує цих борців? Невже ви гадаєте, що усі ці центри боротьби з корупцією в мить не замовкнуть, коли отримають команду, або не отримають грошей. Згадайте про борців за свободу слова, де вони всі тепер? Тепер вони непотрібні, тому що колонізація України вступила на новий етап. Попри це, я щиро радію, коли цими днями антикорупціонери напрочуд активно зривають маску з того чи іншого високопосадовця, але водночас я передбачаю швидкоплинність та мету цієї лише ситуативно корисної діяльності - для мене це схоже на постріл по кількох вовках, щоб решту хижаків зробити слухняними, а не викорінити їх як клас. 

Отакий шпагат для української влади, а разом з нею і для всієї України. Обирай, країно – з однієї сторони корумпована влада з усіма ознаками тиранії, а з іншого – міжнародні хижаки, які мають неабиякий апетит до всього українського, в умовах яких завжди чути одне й те ж саме: збільшення тарифів та пенсійного віку, медична реформа (розрахована на вимирання не здатних до важкої рабської праці), продаж землі та контроль над унікальною для нашої незалежності газотранспортною системою... і тому подібне.

Обираючи перший варіант, ми отримуємо відносну незалежність (зрештою нам залишать лише атрибути незалежності), але з «баригами» на чолі країни, обираючи другий – ті ж самі «бариги», але абсолютно слухняні «баригам» міжнародним. Обидва варіанти катастрофічні для більшості простих українців. Бо, яка їм зрештою різниця, хто жертиме украдене у них. У двох випадках, нація, яка пережила століття культурної та фізичної експансії має всі шанси частково зникнути, а частково розчинитися в світовому морі. 

Та більшості з нас не до цього. Ми думаємо, як дожити до зарплати, як віддати борги, або ж де взагалі працювати. Активна та національно свідома меншість давно очолена «правильними» людьми і скеровує енергію патріотів, які щиро бажають добра своєму народу, на різні несуттєві для нашого майбутнього вчинки. Вони ведуть боротьбу з мишами та ігнорують очевидних тигрів. Однак, нас ще багато, ситуацію можна принаймні частково виправити, але для цього потрібно вчитись думати, а не бути лише контейнерами для сприйняття інформаційного фаст-фуду і не бути приспаними казками про світле майбутнє, якщо не в Союзі Радянському, то в Союзі Європейському. 

А який вихід ти пропонуєш? – запитає хтось.

А чому ви звикли, що хтось завжди повинен пропонувати вихід? Невже не набридло ходити колами по пустині слухаючи усіх цих прикормлених кимось порадників? Гадаю, що інстинкт самозбереження та Божа мудрість не залишить нас без відповіді, якщо будемо включати голову та здоровий глузд, а не лише вуха та емоції. Але одну пораду скажу: це замкнене коло могло б розірватись лише тоді, коли б самі українці нарешті взяли під контроль власну владу, а не сліпо довіряли контроль за нею комусь «за бугром».

Коментарі (0)
Антикорупціонери ставлять Україну в небезпечний шпагат

Антикорупційний суд та НАБУ – це економічна Гаага для керівників-корупціонерів у країні третього світу. Не хочеш на...

Про причини і наслідки присутності «руки Кремля» в інформаційному просторі України

Ви чули казку про солом’яного бичка? А притчу про пастуха та вовка? Якщо не читали, то, мабуть, чули, як хлопчина-пастух...

Чи варто чекати на чужу корову?

Напевне не я один бачу, що існують паралелі поміж Євромайданом і сьогоднішньою ситуацією в країні, після зняття блокади окупованих...

Трамп передбачуваний

Вже дірку в папері протерли твердження експертів і журналістів про те, що Дональд Трамп непередбачуваний політик,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up