Пенсія

  • Олександр Вільчинський
  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time


 Розумію, що найсолодше слово —  це “халява”, але ж пенсія не “халява”. До неї, по-перше, ще треба дожити, а по-друге, можна тільки поспівчувати тій пенсії пересічного працівника у півтори-дві тисячі гриваків. Ось так випхають на таку пенсію і живи як хочеш? На роботі, звісно, також ще залежить, як хто влаштується, але зарплата все одно, принаймні, удвічі більша. Отож, за що тоді боремося? За вихід на пенсію у шістдесят і не пізніше? Та нехай Бог боронить від такої пенсії!
 

І чому ці пройдисвіти, я про наших політиків, так задурманюють людям голови, що пенсія у шістдесят їм здається благом? Так чоловік чи жінка мали собі хоча б три-чотири, а то й п’ять тисяч зарплати і опа — копняка, і живи на півтори? А ті ще скиглять, мовляв МВФ вимагає підвищити пенсійний вік до 63 років! Та я б лише подякував тому МВФ за таку ініціативу. І навіть не до 63-ох, а до 65-ти. Звичайно, то ще залежить яка робота? Втім, якщо вона шкідлива і важка, то таких і так раніше відправляють... Мій сусід по дачі також уже пенсіонер і постійно бідкається, що на роботі, охоронцем у банку, було легше, ніж на тому “заслуженому відпочинку”. Бо тепер як не дача, то город, жінка не дає сидіти без діла. І ось так він із охоронця став рільником і має за це від держави аж півтори тисячі... Єдині, хто від цієї пенсії справді виграє — це безробітні, або ті, хто, отримуючи її, продовжують працювати.

Але у цьому випадку це вже виходить ніяка не пенсія, а якась форма доплати. Але ж не всім так щастить, працювати та ще й на пенсії. 

 

Коментарі (1)
  • Анонімович Анонім

    Нехай автор знайде роботу у селі в 56 років навіть менше та пропрацює до 65 років !

                 Час від часу це бажання виникає, мабуть,...

      Українці спраглі українського кіно і добре, що нарешті крига скресла. Фільми почали з’являтися...

 Набирають обертів передвиборчі кампанії як президентська, так і парламентська, а я думаю про наших колишніх. І президентів...

    От і на осінь повернуло. Каштанова алея на вулиці Дружби вже вкрита падолистом. Втім, останніми роками ця друга...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно семеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up