Про конфлікт інтересів

Що спільного між кривавими побоїщами первісних племен через мисливські угіддя і нинішніми суперечками за земельні ділянки — ласий об’єкт приватизації чи вигідний результат тендеру між впливовими групами і кланами?

Дурнувате, на перший погляд, запитання. Ну справді, що може бути спільного між одягненими у звірині шкури волохатими напівлюдьми-напівмавпами, які люто б’ються за тушу впольованого мамонта і цілком цивілізованими добродіями у престижних автівках, з дорогими мобільними телефонами, ноутбуками, в елегантних костюмах?

Не кваптеся. Якщо зішкребти з багатьох наших сучасників отой наліт цивілізації, то побачимо, що і міжродові баталії доісторичної епохи, і загорнені в юридичне «лушпиння» спори сучасних «ділових» людей мають спільний знаменник – конфлікт інтересів через право власності. А коли вже наші новітні власники підозрюють, що у них можуть видерти з рота кістку, то миттєво стрибають сходинками еволюції донизу і перетворюються на неандертальців. Причому доходять до таких вершин ницості й підлості, які їхнім первісним пращурам і не снилися. Це вже вам не веселі пригоди персонажів «Кайдашевої сім’ї». Цікаво, чи можна було це передбачити ще років двадцять тому, в період видачі приватизаційних сертифікатів, якими дехто з дотепників опісля обклеїв стіни… туалетів? Із «загальнонародної» власність тоді трансформовувалася у звичну для світу приватну.

Зрозуміло, що цей процес у країні «рівності у злиднях» не міг пройти безболісно. Та навряд чи хтось міг передбачити такий дикий розгул хижацьких інстинктів, найтемніших проявів людської душі, не стримуваних ані нормами моралі, ані християнськими заповідями. А той факт, що діялося і діється це в умовах тотально скорумпованої правоохоронно-юридичної системи, створював для сміливців-ідеалістів додаткові ризики.

Отой самий конфлікт інтересів, дуже часто неминучий для багатьох з них, закінчився трагічно. Вижили, як і у природі, найсильніші та найзубастіші. Вижили і привнесли у суспільство свої норми, точніше, «понятия» етики і культури, свій жаргон, свої смаки і уподобання. Привнесли до такого ступеня, що тепер наявний новий конфлікт інтересів між тим, що йменується українським за своїм єством, і отим політично-кримінально-бізнесовим змієм, що зловісною тінню завис над країною. І де той казковий Котигорошко з його булавою?

Коментарі (0)

Витвори фантазії митців, буває, співпадають з реальністю точнісінько так само, як накладаються одна на одну монети одного...

Чому в нас «отакі люди»?

«Отакі в нас люди» — цю фразу в різних варіаціях можна чути частенько.  Коли хтось тишком-нишком...

Вона таки справді чарівна, ота пора середини жовтня, і я разом з іншими тернополянами мав щасливу нагоду насолодитися нею....

З коментарів у соцмережах: " Еліта Тернополя !!!Не смішіть  копита Тернополян!!!!!!!!". "Головне...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up